elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent demana a la Conselleria que accelere les obres d'acondicionament dels accesos a les aules prefabricades de l’IES l'Estació

Ontinyent demana a la Conselleria que accelere les obres d'acondicionament dels accesos a les aules prefabricades de l’IES l'Estació
  • L’Ajuntament també reclama la incorporació dels 16 professors i educadors que aquest divendres restaven per incorporar als centres educatius

L'Ajuntament d’Ontinyent ha demanat a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana celeritat en l’execució de les obres d'acondicionament dels accesos a les aules prefabricades de l'IES l'Estació, instal·lades des de l'administració autonòmica mentre s'executen les obres de construcció del nou institut.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, ha manifestat que “entenem que si qualsevol obra menor comporta a sovint molesties, una obra del gran calat com la del nou IES l’Estació, per un import superior als 15 milions d’euros, també va a comportar-ne, però s’ha d’actuar perquè aquestes afecten el mínim possible a l’alumnat i el professorat”.

Borrell explicava que la setmana s’iniciava a la zona de les aules prefabricades amb un únic wc utiltizable, un aspecte que s'ha resolt, havent 4 ja operatius a hores d’ara. A més, explicava, “hem estat colaborant amb la direcció del centre, que està fent una gran tasca, per actuar en algunes intervencions menors i puntuals. Però cal millorar aspectes com la dotació de baranes en determinats llocs o l’asfaltat o adequació dels accessos a les aules per evitar els embassaments d’aigua en dies de pluja com els que hem tingut. Ens consta que s’està gestionant pressupostos per dur a terme esta intervenció, sabem que fan falta tràmits però reclamem que s’acceleren al màxim", manifestava.

Per altra banda, el regidor d’Educació, Ferran Gandia, reclamava la dotació dels 16 professors i educadors que encara restaven per incorporar aquest divendres als diferents centres educatius locals. Gandia assenyalava que “des de la regidoria d’Educació estem en comunicació permanent amb les direccions de tots els centres, i fent seguiment d’una situació en la que han arribat a ser més de 30 les persones pendents d’incorporar. A hores d’ara són aproximadament la meitat, però demanem a la Conselleria que accelere esta incorporació”, assenyalava.

En concret, les faltes que havien al Jaume I, La Solana i l'EPA s'han resolt;  hi ha 5 centres on a hores d'ara falta únicament 1 professor o educador (Bonavista, Lluis Vives, Carmelo Ripoll, Martínez Valls i Vicente Gironés); a l'IES l’Estació en falten 5; al CEE Vall Blanca altres 4; i l’IES Pou Clar 2. En total, 16 persones, de les quals 7 són educadors o educadores i 9 són professorat.

Ferran Gandia qualificava “d’especialment preocupant" la situació del CEE Vall Blanca, “on ara mateix només estan treballant 3 de les 7 persones que composen l'equip d’educadors del centre, amb allò que comporta per les especials necesitats dels usuaris i usuàries del mateix. Ens han comunicat que d'estes 4 persones que falten, 3 es podrien incorporar la propera setmana, però anem a seguir insistint davant els responsables educatius autonòmics fins que es resolga la situació”, manifestava.

Pujar