28 de maig de 2020 28/5/20

Ontinyent avança el pagament de 480.000 euros per a posar-se al dia amb autònoms i empreses

Ontinyent avança el pagament de 480.000 euros per a posar-se al dia amb autònoms i empreses - (foto 1)
  • L’Ajuntament i Caixa Ontinyent concerten una pòlissa de crèdit per afrontar amb garanties l’efecte del covid-19 en l’economia local

L’Ajuntament d’Ontinyent tanca el mes de març posant-se al dia amb autònoms i empreses proveïdores després d’avançar el pagament de 480.000 euros. Es compleix així una de les prioritats del paquet de mesures econòmiques anunciades per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, per tal de recolzar a empreses, autònoms i ciutadania davant la crisi de la COVID-19. L’Ajuntament s’havia posat com a objectiu acabar liquidant totes les factures enregistrades a 1 de març i així s’ha pogut fer gràcies al teletreball, que ha permès mantindré l’activitat administrativa de l’ajuntament.

Per a fer front a estes i altres mesures com l’ajornament en dos mesos dels tributs municipals, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent han concertat una pòlissa de crèdit de 2 milions d’euros, a sis mesos i al 0% d’interès per dotar de major liquiditat les arques municipals, continuar avançant el pagaments a proveïdors i afrontar amb garanties l’efecte de la pandèmia sobre l’economia local.

Jorge Rodríguez explicava que el principal objectiu ara és “atendre i vetllar per la salut de les persones, però no podem descuidar els efectes fins i tot immediats d’aquesta crisi en l’economia de les famílies, i el que estem fent és actuar, en la mesura de les nostres possibilitats, per pal·liar els efectes econòmics de l’epidèmia», aclaria.

El bon funcionament de l’estructura de teletreball posada en marxa pel Govern Municipal abans inclús del decret d’alarma, ha permès agilitzar al màxim el pagament als proveïdors. Però aquesta mesura, afegida a l’ajornament del pagament d’impostos i a l’impagament dels deutes d’administracions superiors (principalment la Generalitat Valenciana, amb 1’7 milions d’euros) podria generar problemes de liquiditat, que s’evitaran gràcies a una nova mesura econòmica: una pòlissa de crèdit per 2 milions d’euros concertada amb Caixa Ontinyent.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar