30 de setembre de 2020 30/9/20

Ontinyent avança la col·locació del Castell de Festes pel canvi de data de la publicació

Ontinyent avança la col·locació del Castell de Festes pel canvi de data de la publicació - (foto 1)
  • La Societat de Festers va modificar la data per evitar les altes temperatures i tenir més temps per difondre el cartell anunciador

L’Ajuntament d’Ontinyent ha avançat un mes la col·locació del Castell de Festes a la Plaça Major, que habitualment es realitza a mitjans de juliol. El motiu és el canvi de data de l’acte de la publicació de festes a l’últim dissabte de juny, un canvi aprovat per la Societat de Festers el passat mes de març i que va estar aprovat per unanimitat de les 24 comparses, i que té com a objectiu evitar les altes temperatures de finals de juliol i tenir més temps per difondre el cartell anunciador.                       

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “el Castell de Festes és un dels elements que l’Ajuntament posa a disposició de la Societat de Festers per realitzar els actes de les nostres festes de Moros i Cristians, que són un dels elements que més ens identifiquen com a ciutat. Des de l’Ajuntament tenim cura, mantenim, muntem i desmuntem el castell, i ara, atenent la petició del món de la festa, estem deixant-ho tot a punt perquè l’acte de la publicació puga dur-se en un escenari únic com aquest”, explicava. Al marc d’estes tasques de cura, enguany, dos treballadors municipals del programa EMCORP han procedit a realitzar tasques de pintura extraordinària a l’armazó metàlic del castell.

El castell de festes és testimoni directe des de fa més de 30 anys de les festes de Moros i Cristians, i als seus peus tenen lloc alguns dels principals moments de la festa, com el Pregó, l’Entrada de Bandes, les Ambaixades o el Contrabando. Una volta finalitzada la seua col·locació, que requereix de l’ajuda d’una grua de grans dimensions,  la Societat de Festers podrà procedir al seu engalanat.

Pujar