17 de febrer de 2020 17/2/20

Ontinyent augmenta un 30% els participants a les visites guiades en 2019

Ontinyent augmenta un 30% els participants a les visites guiades en 2019 - (foto 1)
  • Sayo Gandia destaca la qualitat de l’oferta i l’augment de les rutes per part del Govern com a principals motius d’aquest increment

Ontinyent va augmentar un 30% els participants al seu programa turístic de visites guiades durant 2019, passant de 1195 participants en 2018 a 1555 en l’any que ara ha acabat. La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que aquest augment “ha sigut possible gràcies a un increment de l’oferta, així com la diversitat temàtica de les visites. Durant 2018 vam veure la gran acollida que van tindre les visites guiades, quedant, en alguns casos, gent en llista d’espera. Per donar resposta a eixa demanda vam decidir augmentar de 41 a  53 el nombre de visites guiades", manifestava.

Així mateix, a banda dels visitants de la Comunitat Valenciana Ontinyent també ha registrat participants d’Andalusia, País Basc, Canàries, Castella i Lleó, Múrcia i Balears a nivell nacional, així com visitants d’Alemanya, Polònia, Suècia, França, Regne Unit i Bèlgica.

En aquest sentit, Gandia incidia en la importància d’aquest increment de participants vinguts de tot el territori espanyol i, fins i tot, internacional perquè "més gent coneix tots els encants d’Ontinyent perquè aquestes visites precisament tenen com a objectiu posar en valor i potenciar els recursos turístics locals i que les i els visitants gaudisquen d’una experiència única a la nostra ciutat" i anunciava que "ja estem treballant en una nova programació que done un impuls a Ontinyent com a ciutat turística".

D’altra banda, l’Ajuntament d’Ontinyent ha renovat la "Q" de qualitat turística atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) de l’eficàcia del sistema de gestió de la Qualitat i que avala el compliment dels requisits de la norma UNE-ISO 14785:2015. La regidora afirmava que la renovació d’aquesta Q "suposa un reconeixement al treball que s’està fent des del Govern d’Ontinyent per impulsar el turisme com a eina de diversificació econòmica", concloïa.

Pujar