elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent adjudica la demolició del primer grup de vivendes de la Cantereria

Ontinyent adjudica la demolició del primer grup de vivendes de la Cantereria
  • L’empresa Valser Negocios y Contratas s’encarregarà de les obres de demolició que permetran desenvolupar un nou parc fluvial

MÉS FOTOS
Ontinyent adjudica la demolició del primer grup de vivendes de la Cantereria - (foto 2)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat per 207.479,21€ Iva inclòs la demolició del primer grup de vivendes del barri de la Cantereria. Ho fa sols unes setmanes després d’adjudicar per 497.313 euros les obres d’estabilització del talús posterior a la Cantereria.

En concret, serà l’empresa Valser Negocios y Contratas. SL qui s’encarregarà d’esta actuació que compren la demolició de les vivendes de la zona "A" i compren els edificis de les parcel·les 151,155,159,161,163,165,167,179,181,193,195 i 197 situades en zona de risc per inundacions. Es tracta d’edificacions que l’Ajuntament d’Ontinyent ha adquirit per desenvolupar el projecte del nou parc fluvial de la Cantereria, una actuació que s’articula com a solució per a aquest entorn i que va sorgir després de l’emergència climàtica de la DANA en setembre de 2019 i la borrasca Gloria en gener de 2020.

En aquest sentit, el regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que "el projecte, un dels projectes més importants que van a executar-se a curt termini a Ontinyent, avança a molt bon ritme després d’un treball molt intens per proporcionar al veïnat una solució habitacional". L’actuació amb una durada estimada de les obres de 4 mesos compren una superfície construïda aproximada de 2.477m2. L’ordre de demolició previst serà l'invers al de construcció, baixant planta a planta: s'ha de començar amb la retirada dels equips industrials, elements classificatoris segons la materialitat per a la gestió de residus i el desmuntatge de la coberta, s'ha d'acabar amb l'últim paviment o fonament.

Cal recordar que aquest projecte al seu conjunt suposa una inversió de prop de 4 milions d’euros cofinançada al 50% per la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament, comptat el consistori amb una aportació europea dels fons FEDER.

Pujar