2 de desembre de 2020 2/12/20

Ontinyent aconsegueix la inclusió de l’anglès avançat a la seua oferta de L’EOI

Ontinyent aconsegueix la inclusió de l’anglès avançat a la seua oferta de L’EOI - (foto 1)

  L'alumnat d'Ontinyent de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) podrà cursar el nivell avançat d'anglès (C1) sense eixir de la ciutat. Des de l'EOI de Xàtiva, de la qual depén l'EOI ontinyentina, s'ha confirmat a la regidoria d'Educació el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2017-2018, al qual s'inclou per primera volta en l'oferta el nivell C1 d'anglès.

  El regidor d'Educació, Óscar Borrell, ha destacat la importància de la consecució "d'una demanda històrica llargament reivindicada per diferents sectors socials, i que havia motivat en el passat replegades de signatures per part de l'estudiantat o escrits per part dels col·lectius empresarials".

  Borrell recordava que l'oferta de l'anglès avançat a Ontinyent va estar una de les demandes que des de la seua regidoria es van fer en una recent reunió al Director General de Política Lingüística, Rubén Trenzano. Una demanda que, apuntava, "no era per a res nova perquè el Govern d'Ontinyent ja venia fent nombroses gestions des de la legislatura passada, però finalment ha estat ara, amb el govern del botànic, quan va a fer-se realitat". assenyalava.

  Per altra banda, el regidor ha explicat també que ja s'ha obert el període de matricula de l'Escola Oficial d'Idiomes a Ontinyent per al curs 2017-2018. El procediment de preinscripció està accessible des de les pàgines web de les escoles oficials d'idiomes des del passat 3 de juliol i fins a les 23.59 hores del dia 16 de juliol de 2017. Per a preinscriure's, l'alumnat ha de presentar la sol·licitud telemàticament a www.eoixativa.es , podent presentar-se una sol·licitud per idioma i escola, per a un màxim de tres idiomes.

  S'anul·laran les sol·licituds de preinscripció d'un mateix idioma en en cas de presentar-se sol·licituds per a més d'una escola oficial d'idiomes, aula adscrita o aulari o sol·licituds simultànies per a un curs i per a la prova de nivell. L'alumnat apte en convocatòria ordinària haurà de matricular-se els dies 12, 13, 14 i 18 de juliol en la Casa de Cultura d'Ontinyent agafant cita prèvia també a la web de l'EOI de Xàtiva.

  El professorat que pertany al Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües ha de consultar la seua convocatòria de matrícula a la mateixa web, on es publicarà la convocatòria per a matricular-se els primers convocats el dia 20 de juliol de 10:00 a 13:00 hores. Enguany els alumnes oficials que tenen pendent la convocatòria de setembre no hauran de fer cap tràmit ni reserva, tan sols acudir el dia i hora de la seua convocatòria extraordinària al Pou Clar. El dia 11 de setembre es matricularan els alumnes de setembre de 1er de A2, 1er de B1 i 1er de B2 del curs 2017-2018 en lloc i hora per confirmar encara. Els oficials de convocatòria de setembre de Proves de Certificació es matricularan a finals de setembre.

  Óscar Borrell destacava que "com sempre diu el nostre alcalde Jorge Rodríguez, l'educació i la formació són fonamentals per assegurar el futur desenvolupament de la ciutat i la comarca. Els idiomes són peça clau en aquest sentit, i per això ampliar l'oferta amb Anglés avançat és una grandíssima noticia, que ens anima a seguir treballant per millorar l'oferta i per aconseguir un centre propi de l'EOI a la ciutat", concloïa.

  Pujar