elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent acollirà un nou Fòrum d’Ocupació amb entrevistes per a decenes de llocs de treball i accions formatives

Ontinyent acollirà un nou Fòrum d’Ocupació amb entrevistes per a decenes de llocs de treball i accions formatives
  • Natàlia Enguix anima als candidats i candidates a inscriure’s fins al 21 d’abril i optar a les decenes de llocs de treball que oferiran les empreses participants

La Sala Gomis d’Ontinyent acollirà el proper 24 d’abril un nou fòrum d’ocupació que inclourà entrevistes per a decenes de llocs de treball i accions formatives, que inclouen espais informatius per al suport a la cerca de treball, xerrades, conferències i tallers. Es tracta de la iniciativa “Labora en Ruta” en la que colaboren la Generalitat Valenciana a través de Labora i en col·laboració amb ACTAIO, l’acord territorial Ontinyent-Ibi-Alcoi per fomentar l’ocupació que encapçalen els ajuntaments d’estos tres municipis.

La regidora de Promoció Econòmica d’Ontinyent, Natàlia Enguix, explicava que “des del Govern d’Ontinyent venim organitzant tota una sèrie d’accions per al foment de l’ocupació des de fa més de 10 anys, que han inclós diversos fòrums que servisquen de punt de trobada entre les empreses que ofereixen treball i les persones que el busquen, i que a més tinguen una part formativa i d’activitats per a aquestes. En aquest cas participem al si d’ACTAIO, que atén especialment aspectes com l’impuls a la Formació Professional”.

El director de l’espai Labora d’Ontinyent, José Luis Estornell, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i Coeval, que també participa en la jornada, que definia com una “marató” d’entrevistes de treball, “ja que una mateixa persona pot ser seleccionada per a fer vàries entrevistes el mateix dia”. Estornell explicava que per a inscriure’s a la jornada cal realitzar inscripció en la web https://ontinyent.laboraenruta.es/ abans del 21 d'abril a les 23:59 hores en les ofertes de treball que es consideren més interessants. A hores d’ara es compta amb 24 empreses que ofereixen 39 llocs de treball, “però fins la data de finalització d’inscripcions poden ser més les que safegisquen”.

Les persones seleccionades rebran un correu electrònic el 22 d’abril, per convocar-les el dia 24 a la sala Gomis, on podran acudir de manera presencial de 9:00 a 14:00 hores. Les entrevistes de vesprada seran en línia de 15:00 a 18:00 hores. Pel que fa als estands informatius, xarrades, conferències i tallers, l’accés a la zona de la Sal Gomis on s’oferiran serà lliure i no requereix d'inscripció prèvia. Des de la pàgina web de l'esdeveniment es podrà seguir en directe totes les xarrades i conferències que es duran a terme aquest dia. Estornell destacava que “a La Vall d’Albaida l’índex d’atur és d’un 9%, per baix de la mitjana nacional, però esta és una xifra que es pot millorar potenciant la formació i la informació”.

Natàlia Enguix posava de relleu en aquest sentit que “molta gent no sap per on tirar quan busca ocupació, i és important recordar els recursos que existeixen amb aquest objectiu, com ara el Labora o l’Agència d’Ocupació de l’Ajuntament d’Ontinyent, en l’edifici PROP. Volem que la gent trobe treball però també que es forme i es motive, i des de l’Agència d’Ocupació municipal també treballem en esta línia. És un plantejament que es manté en aquest fòrum que acollirem el dia 24, al que animem a la gent a que vinga i participe”.

 

Pujar