29 de setembre de 2020 29/9/20

Morera, Amigó, Calabuig i Alberola animen a "omplir les urnes de somriures" en un acte de Compromís a Ontinyent

Morera, Amigó, Calabuig i Alberola animen a "omplir les urnes de somriures" en un acte de Compromís a Ontinyent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Morera, Amigó, Calabuig i Alberola animen a "omplir les urnes de somriures" en un acte de Compromís a Ontinyent - (foto 2)

  Compromís per Ontinyent va celebrar ahir a la seua seu al Carrer Major el tercer acte de campanya per a les eleccions generals i valencianes del 28 d’abril. Una campanya que la formació valencianista està portant a tots els racons del poble amb repartiments i reunions i que van iniciar amb força amb l’acte pre-electoral del 21 de març que va omplir el Teatre Echegaray amb la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, el candidat al Congrés, Joan Baldoví, i el candidat a les Corts, Fran Ferri, i l’acte de presentació de candidatures al Palau de la Vila, que va comptar amb el candidat de les Corts, Jesús Pla, i la candidata al Senat, Dolor Pérez.

  Ahir dimarts va ser el torn de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó i el president de les Corts, Enric Morera, els quals van acompanyar al candidat a l’alcaldia d’Ontinyent, Nicolau Calabuig, en un encontre en el que es va posar de relleu la importància de votar en clau valenciana i valencianista votant a Compromís el proper 28 d’abril. L’acte va estar conduït per Paloma Alberola, número 2 de la llista de Compromís per Ontinyent per a les eleccions del 26 de maig.

  Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, va voler destacar la tasca de que s’ha fet des de l’ens provincial en matèria de transparència, equitat i bon govern al llarg d’esta legislatura. Així, va contraposar els temps en els que les inversions solament arribaven a ajuntaments pròxims al Partit Popular, a la gestió que s’ha realitzat durant estos quatre anys en els que els fons s’han repartit atenent a criteris objectius. Enric Morera, per la seua part, va incidir en la problemàtica de l’infrafinançament i el deute heretat per la mala gestió del govern anterior que arrossega la Generalitat Valenciana, circumstància que, com va voler ressaltar, no ha impedit que es desenvolupen iniciatives que han transformat la vida de tots els valencians i valencianes. En eixe sentit, Morera va assenyalar que si la Generalitat rebera el finançament de, per exemple, Cantàbria, els valencians i valencianes tindríem 4.000 milions més als pressupostos autonòmics per invertir en educació, sanitat, serveis socials, habitatge, etc. I en definitiva tindre un autogovern real.

  Així, tant Morera com Amigó van enumerar projectes tant importants com el Pla Edificant, amb el qual s’invertiran més de 20 milions d’euros a Ontinyent en millores als centres educatius, la gratuïtat dels llibres de text gràcies al programa Xarxa Llibres, la modernització dels polígons industrials o la incorporació de vora 80.000 persones al sistema de dependència, mesures que evidencien una nova manera de gestionar allò públic. Nicolau Calabuig, candidat de Compromís a l’alcaldia de la capital de la Vall d’Albaida, li va donar una perspectiva local als avanços que s’han realitzat esta legislatura gràcies a la gestió dels governs amb Compromís a València com la licitació de l’Hospital d’Ontinyent, el programa Avalem Joves, les ajudes per restaurar fites patrimonials com el Pont Vell, el Palau dels Barons de Santa Bàrbara o els refugis de la Guerra Civil, tot recordant temps anteriors quan les administracions no tenien en compte a Ontinyent en les seus inversions.

  En clau municipal, el candidat a l’alcaldia, Nico Calabuig, va remarcar que "Ontinyent necessita un govern estable amb capacitat de cooperació amb les administracions per fer front als reptes de futur i impulsar #AvantOntinyent".

  Tots tres van voler destacar en diverses ocasions que el govern de Compromís és l’únic que posa en el centre de les seues polítiques a les persones, motiu pel qual, és important “omplir les urnes de somriures” este diumenge per tal de fer a Mónica Oltra presidenta de la Generalitat i aconseguir un grup propi a Madrid encapçalat per Joan Baldoví.

  Pujar