elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Lídia Chafer és la nova regidora del Grup Municipal Compromís a Ontinyent

Lídia Chafer és la nova regidora del Grup Municipal Compromís a Ontinyent
  MÉS FOTOS
  Lídia Chafer és la nova regidora del Grup Municipal Compromís a Ontinyent - (foto 2)

  El plenari extraordinari celebrat ahir va començar amb la presa de possessió de Lídia Chafer i Molina com a regidora del Grup Municipal Compromís a l'ajuntament d'Ontinyent. No és molt habitual vorer el saló plenari del consistori amb cap cadira buida i gent plantada però en aquesta ocasió es va omplir de companyes i companys que volien acompanyar a Lídia en aquest moment.

  Chafer va prometre el càrrec "per imperatiu legal, complir fidelment les obligacions del càrrec de regidora a l'ajuntament d'Ontinyent, així com guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat i de l'Estatut d'Autonomia del País Valencià. Per les ontinyentines i ontinyentins, pels valors del feminisme, per la defensa de la justícia social i la diversitat en tots els seus àmbits, pel dret a decidir de les persones i dels pobles, per la pau social i amb lleialtat al Poble Valencià".

  El plenari va acabar també amb l'única moció presentada pel Grup Municipal Compromís a l'Ajuntament. La moció sobre la jubilació anticipada que va presentar Compromís demana a l'Estat Espanyol que "realitze les modificacions necessàries en la Llei General de Seguretat Social, aprovada per Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre, ja que considerem que afecta al voltant de 2000 jubilats i jubilades de la nostra ciutat. Com demostren les mobilitzacions convocades aquest any per la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa del Sistema Públic de Pensions. La pròxima mobilització convocada per la coordinadora és una assemblea per al dimecres 7 de novembre a les 19:30 hores a la Casa de Cultura del barri de Sant Rafel d'Ontinyent".

  Aquesta moció va estar presentada pel nostre senador, Carles Mulet, en octubre d'enguany i aprovada per la cambra estatal. La nostra regidora, Lídia Chafer, ha manifestat al respecte "celebre que aquesta moció de la coalició ha prosperat al Senat. Perquè així la jubilació anticipada deixarà d'estar tan penalitzada al nostre país". En el mateix sentit Vila assegura que "és molt important que des dels pobles es faça arribar al Govern de l'Estat la preocupació que la ciutadania té per garantir un sistema de pensions digne. Cal fer política de baix cap a dalt, pensant amb les persones afectades per les decisions als despatxos".

  Pujar