20 d’octubre de 2020 20/10/20

L’alcalde d'Ontinyent reunix telemàticament els portaveus per informar-los de les mesures contra el Coronavirus

L’alcalde d'Ontinyent reunix telemàticament els portaveus per informar-los de les mesures contra el Coronavirus - (foto 1)
  • Les reunions setmanals serviran per fer seguiment de les mesures aplicades, novetats als procediments administratius o replegar aportacions dels diferents partits

L'acalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha reunit hui de manera telemàtica els portaveus dels diferents grups municipals per informar-los del dia a dia de les mesures i les gestions amb què el Govern d’Ontinyent lluita contra el Coronavirus. Estos encontres telemàtics, que es realitzen amb una periodicitat setmanal, també s’evaluen les mesures aplicades i repleguen aportacions dels diferents partits, entre altres qüestions.

Així, en la reunió mantinguda hui per Jorge Rodríguez amb els portaveus de la Vall Ens Uneix (Natàlia Enguix), PP(Mercedes Pastor) i Compromís (Nico Calabuig), el primer edil explicava que la prioritat del Govern municipal durant estos primers dies de la pandèmia ha estat atendre a les persones amb majors dificultats. En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha exposat el bon resultat del servei telefònic d'atenció a la ciutadania, amb més de 90 peticions, o l'atenció que està prestant-se des del departament de Serveis Socials, especialment en casos com els de les persones usuàries del Centre Ocupacional o el Centre de Dia i el Servei d’Atenció a Domicili o el sosteniment del menjar a casa per a menors vulnerables.

Per altra banda, Jorge Rodríguez exposava el contingut de les reunions mantingudes per l'Alcaldia amb els agents socioeconòmics i invitava als portaveus a fer propostes en esta matèria. Jorge Rodríguez també ha anunciat que este dijous se celebrarà una reunió de seguiment amb els representants de la seguretat ciutadana, i ha parlat de qüestions relatives a la gestió municipal d'arees on els partits que no estan al Govern tenen delegacions, com el cas del cementeri, que s'ha tancat a les visites.

A l'encontre, el primer edil ha anunciat que davant la impossibilitat de fer plenaris, la cessió prevista de l'inmoble de l'antiga fàbrica de Bernabeu a la Conselleria per crear el nou Palau de Justicia va a fer-se per decret, que es ratificarà a la propera sessió plenària que es realitze després del decret d’alarma. Igualment, l’Alcalde exposa que va a “bon ritme” la priorització dels pagaments als autònoms i proveïdors, i ha dit que espera dinar xifres més exactes la propera setmana. Al mateix temps, dilluns està previst que se conega la modificació del calendari tributari per 2020, que contemplarà l’ajornament, suspensió i fraccionaments dels tributs i taxes municipals.

Per la seua banda, la portaveu del PP, Mercedes Pastor, ha preguntat sobre la necessitat de crear UCI provisional a l’hospital. A este respecte, l’Alcalde ha explicat que les autoritats sanitàries no consideren necessari una UCI provisional a Ontinyent, encara que l’Ajuntament atendrà les peticions i indicacions de la Conselleria de Sanitat. Des de Compromís s’ha proposat interrompre qualsevol d'activitat no esencial al poble, una mesura que l'alcalde aclaria que no és de competència municipal, ja que ha de vindre determinat per les administracions superiors i per ara consideren que no s'han de prendre este mesures.

Pujar