elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Justícia tria l'antiga fàbrica de Bernabeu per ubicar el nou Palau de Justícia d'Ontinyent

Justícia tria l'antiga fàbrica de Bernabeu per ubicar el nou Palau de Justícia d'Ontinyent

  Ontinyent tindrà nou Palau de Justícia al barri del Llombo. La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques finançarà a tal efecte la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Bernabeu, que serà prèviament adquirida per part de l'Ajuntament, qui també executarà les obres sobre l'edifici seguint el model del pla "Edificant" de la Conselleria d'Educació.

  Els informes tècnics d'idoneïtat emesos per la Conselleria han donat llum verda a un acord al que van arribar el passat mes de maig l'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, al qual també es contempla que, una volta finalitze aquest procés l'administració autonòmica estudiarà la cessió de les instal·lacions del vell Palau al consistori.

  La 1ª tinent d'alcalde, Rebeca Torró, acudia hui a València a la presentació del Pla d'Infrastructures Judicials de la Conselleria de Justícia, amb una inversió global de 200 milions d'euros fins a 2021 a tota la Comunitat Valenciana. Un Pla on es contempla l'actuació prevista a Ontinyent, que Torró destacava com "una demanda històrica que finalment va a ser atesa, després d'un intens treball per part de l'alcalde i el Govern d'Ontinyent per buscar la fórmula que permetera arribar a un acord amb la Conselleria per a fer-ho possible", manifestava.

  En la reunió mantinguda en maig Jorge Rodríguez i la Consellera Bravo on es va anunciar el trasllat temporal del jutjat nº3 als baixos dels números 4 i i 6 de l'avinguda Compte de Torrefiel, es va incidir per part de l'alcalde en la necessitat de comptar amb un nou Palau de Justicia per a la ciutat. En l'encontre, on van estar presents també el regidor de Territori Jaime Peris i tècnics de la Conselleria, es va plantejar l'antiga fàbrica de Bernabeu com a possible ubicació, procedint-se posteriorment a la visita a les instal·lacions per part dels tècnics autonòmics, que ara han emès els pertinents informes de manera favorable tant des de la vessant tècnica com funcional.

  Segons constata l'informe tècnic de valoració de la idoneïtat com a seu judicial de l'immoble situat al nº15 de l'Avinguda del Llombo, aquest espai compta amb una superfície disponible de 2.295 m2, 176 m2 més que la suma de les quatre seus judicials amb que es compta ara: l'Edifici de l'Avinguda Compte de Torrefiel nº2 (755m2); l'edicifi en Padre Fernando Alcina nº2 (699 m2); la planta baixa en Compte de Torrefiel nº3 (455 m2) i la planta baixa també als nº4 i 6 de Compte de Torrefiel, en fase d'obres de rehabilitació per ubicar temporalment el jutjat nº3, que s'ocupa dels casos de violència de gènere.

  L'edifici, situat a 450 metres de l'actual Palau de Justícia, és una construcció aïllada que compta amb dues plantes i quatre facanes a parcel·la que permeten unes condicions òptimes d'enllumenat natural i ventilació de les estancies, unes característiques que també afavoreixen la distribució dels espais, optimitzant recorreguts i zones comunes. La construcció es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí.

  A l'informe de la Conselleria també es fa referència a l'informe urbanístic previ emès per l'Ajuntament, on es constata entre altres coses que l'edifici és compatible amb l'ús dotacional, que es compta amb una dotació d'estacionaments pròpia, o que el tractament dels espais lliures serà per enjardinat i lliure edificació compatible amb estacionament. Igualment, en l'informe autonòmic es planteja que en previsió a futures necessitats, es deurà instar a l'Ajuntament a fer una modificació puntual del PGOU per dotar a la parcel·la de major edificabilitat i paràmetres urbanístics adequats per a l'ús dotacional administratiu.

  Ara, amb els informes favorables i la inclusió de l'actuació en el Pla d'Infrastructures Judicials de la Conselleria, el següent pas serà l'inici dels tràmits formals per a la compra de l'edifici per part de l'Ajuntament.

  Pujar