elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Justícia dóna llum verda definitiva al nou Palau de Justícia al barri del Llombo

Justícia dóna llum verda definitiva al nou Palau de Justícia al barri del Llombo
  • La Direcció General de Modernització considera “viable” l’emplaçament a l’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, que serà adquirit per l’Ajuntament i cedit a la Conselleria

La Conselleria de Justícia ha donat llum verda definitiva al nou Palau de Justícia al barri del Llombo d’Ontinyent. Així ho ha confirmat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui compareixia acompanyat de la 1ª tinent d’alcalde, Natalia Enguix, per confirmar que la Direcció General de Modernització ha notificat a l’Ajuntament que considera “viable” l’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu com a emplaçament d’esta infrastructura.

L’alcalde feia en primer lloc un repàs per la situació dels actuals jutjats, que davant les necessitats creixents i la insuficiència de l’edifici central s’han hagut de repartir en 4 llocs, l’edifici de l’Avinguda de Torrefiel, l’edifici de Pare Ferran Alcina i dues plantes baixes en las mateixa avinguda. Tal com explicava l’alcalde, “la Conselleria va sondejar dos tipus d’actuacions per resoldre les mancances, sent una l’ampliació de l’espai existent, construint un edifici en una xicoteta parcel·la emprada com a pati dels actuals jutjats, o unificar tots els serveis en una nova ubicació, cosa per la que es va a optar finalment, cosa per la qual ens felicitem”, manifestava.

Jorge Rodríguez, destacava l’intens treball realitzat per atendre una reivindicació històrica dels professionals de la justícia a la ciutat, agraint en aquest sentit la complicitat de la Generalitat “i especialment de la Consellera Gabriela Bravo, sense la qual açò no seria possible”. L’alcalde també tenia paraules per a la implicació de la jutge degana dels jutjats d’Ontinyent,  qui va remetre un escrit a Ajuntament i Conselleria  on mostrava el suport dels i les professionals que treballen als jutjats a la ubicació del Palau de Justícia a l’antiga fàbrica de Bernabeu “i que ha estat clau per a què hui fem un importantíssim pas endavant per a la modernització dels equipaments judicials de la ciutat”, manifestava.

Ara l’Ajuntament podrà fer efectiva enguany la compra de l’edifici i la parcel·la de 3.700 m2 on s’ubica, que ja va eixir a concurs públic i que suposarà un cost de 500.000 euros per a l’Ajuntament. Posteriorment serà cedit a la Conselleria per a què aquesta desenvolupe el projecte d’adequació de l’edifici i adaptar-lo als seus nous usos. L’informe de viabilitat remès per la Direcció General (que se suma als informes tècnics d’idoneïtat emesos en 2018) també determina que serà necessària una modificació puntual de l’ordenació urbanística per facilitar possibles ampliacions futures.

L’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, situat al nº15 de l’Avinguda del Llombo, compta amb una superfície disponible de 2.295 m2, 176 m2 més que la suma de les quatre seus judicials amb que es compta ara: l’Edifici de l’Avinguda Compte de Torrefiel nº2 (755m2); l’edicifi en Padre Fernando Alcina nº2 (699 m2); la planta baixa en Compte de Torrefiel nº3 (455 m2) i la planta baixa també als nº4 i 6 de Compte de Torrefiel, on s’ubica temporalment el jutjat nº3, que s’ocupa dels casos de violència de gènere.

L’edifici, situat a 450 metres de l’actual Palau de Justícia, és una construcció aïllada que compta amb dues plantes i quatre facanes a parcel·la que permeten unes condicions òptimes d’enllumenat natural i ventilació de les estancies, unes característiques que també afavoreixen la distribució dels espais, optimitzant recorreguts i zones comunes. La construcció es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí, i compta amb espai per a pàrking.

Pujar