15 de juliol de 2020 15/7/20

Julio Basulto destaca en Ontinyent els beneficis per a la salut de l’aigua de l’aixeta

Julio Basulto destaca en Ontinyent els beneficis per a la salut de l’aigua de l’aixeta - (foto 1)
  • El conegut nutricionista i investigador considera "un sense sentit" beure aigues sense calci ni magnesi i introduir en la dieta suplements amb estos minerals

MÉS FOTOS
Julio Basulto destaca en Ontinyent els beneficis per a la salut de l’aigua de l’aixeta - (foto 2)

“La composició de l’aigua de l’aixeta molt a sovint és millor per a la salut que la de l’embotellada". Així ho manifestava aquest dimarts al Teatre Echegaray el conegut dietista, nutricionista i investigador Julio Basulto, en la conferència "Aigua i salut" que impartia al marc de la campanya "Aigua d'Ontinyent, per a beure, per a viure", impulsada per l’Ajuntament i l’empresa Egevasa.

A la seua intervenció, precedida per una introducció de la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, Basulto incidia en què “és un absolut sense sentit no beure aigua de l'aixeta o filtrar-la, perquè és bona. Eixe calci que prens en la llet i eixe magnesi que prens en pastilles el tens en l’aigua”, assenyalava. El nutricionista, que va fer constants referències a estudis científics al voltant de l’aigua i el seu consum, va apuntar que fins i tot a escala poblacional es considera que beure aigua de la considerada "dura" de l’aixeta podria ajudar a previndre patologies cardiovasculars, i que en cap cas perjudica el renyó si no es pateix prèviament problemes renals.

Basulto tancava la conferencia amb una clara al·lusió al objectiu de la campanya "Aigua d'Ontinyent", com és fomentar el consum d’aigua de l'aixeta enlloc d’embotellada, en citar una frase del dramaturg Eduardo Galán en la que s'apunta que "molta gent menuda en llocs menuts fent coses menudes poden fer que canvie el món”.

Pujar