26 de maig de 2020 26/5/20

Jorge Rodríguez recolza a les empreses valldalbaidines participants en la fira “Heimtextil" a Frankfurt

Jorge Rodríguez recolza a les empreses valldalbaidines participants en la fira “Heimtextil" a Frankfurt - (foto 1)
  • L’alcalde destaca les bones perspectives per a 2020 d’un sector que va a comptar amb una nova convocatòria d’ajudes municipals a la internacionalització

MÉS FOTOS
Jorge Rodríguez recolza a les empreses valldalbaidines participants en la fira “Heimtextil" a Frankfurt - (foto 2)
Jorge Rodríguez recolza a les empreses valldalbaidines participants en la fira “Heimtextil" a Frankfurt - (foto 3)
Jorge Rodríguez recolza a les empreses valldalbaidines participants en la fira “Heimtextil" a Frankfurt - (foto 4)

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat “tot el suport” de l’Ajuntament a les empreses del sector tèxtil de La Vall d'Albaida que estan participant estos dies en la fira Heimtextil de Frankfurt, el certamen del sector més important del món, amb més de 70.000 visitants procedents més de 150 països. L'alcalde, que s’ha desplaçat a la ciutat alemanya acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, participava aquest dilluns de la recepció i posterior sopar organitzats per la Patronal ATEVAL, i hui recorria la Fira, on replegava les impressions de representants de les 31 empreses de la Vall d'Albaida participants (14 ubicades a Ontinyent). Desprès d’uns bons resultats en 2019, des del sector es veu 2020 com un any de bones perspectives, al qual l'Ajuntament seguirà impulsant les millores als polígons o les ajudes municipals a la internacionalització.

Jorge Rodríguez incidia en què “si els pobles de platja inverteixen als seus passeigs marítims, als pobles amb ADN industrial com el nostre hem d’apostar per recolzar a les nostres empreses. Per això l’Ajuntament ha impulsat amb ajuda de la Generalitat i dels particulars la inversió de més de 5 milions d’euros en obres de modernització als polígons industrials; i per això posem en marxa cada volta més bonificacions fiscals, avantatges i instruments per facilitar el creixement de les empreses. Entre elles, les ajudes a la internacionalització de les que s’han beneficiat gran part de les empreses ontinyentines ací presents", explicava.

En concret, el 60% de les empreses ontinyentines a la Fira Heimtextil de Frankfurt ha comptat amb ajudes municipals a la internacionalització de les empreses: De les 14 empreses locals participants, 8 han estat beneficiàries de l’última convocatòria d’ajudes a la participació en fires comercials i elaboració de catàlegs, de les quals 5 han estat beneficiàries de totes dues línies.

Al cas concret de la línia d’ajudes a empreses locals per a assistència a fires/missions comercials i elaboració de catàlegs, inclosa dins del IV Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l'Ocupació del  Govern d'Ontinyent i dotada amb 60.000 euros, a l’última convocatòria s’han aprovat 62 ajudes, 35 per a participació en fires i 29 per a l’elaboració de catàlegs. En aquesta convocatòria l'import de la subvenció ha estat per primera volta de fins el 75% dels costos subvencionables, front al màxim del 50% d’anteriors convocatòries, amb accés a les ajudes és per concurrència competitiva i no per ordre de presentació, atenent als suggeriments del propi sector empresarial. A les ajudes per a fires, les ajudes són de fins a 5.000 euros per beneficiari; mentre que al cas de les ajudes a catàlegs, el cost subvencionable és de fins a 3.000 euros per beneficiari.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava la “resposta creixent que any rere any venen tenint estes ajudes, que contribueixen a la millora dels canals de comercialització de les nostres empreses en els mercats exteriors, i que tractem de millorar en cada edició atenent les seues suggerències i indicacions. Tenim clar que hem de seguir treballant colze a colze amb les empreses com a impulsores d'activitat econòmica i  manteniment de llocs de treball a la ciutat", concloïa.

Pujar