28 de setembre de 2020 28/9/20

Jorge Rodríguez destaca que el retorn de la Fira Tèxtil Hogar a València “demostra el bon moment d’un sector on La Vall d’Albaida és clau”

Jorge Rodríguez destaca que el retorn de la Fira Tèxtil Hogar a València “demostra el bon moment d’un sector on La Vall d’Albaida és clau” - (foto 1)
  • L’alcalde d'Ontinyent posa de relleu “l'ambient d’il·lusió” entre els professionals de la ciutat i la comarca que participen en la Fira Heimtextil de Frankfurt

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que el retorn de la fira Home Textiles Premium by Textilhogar a València “demostra la reactivació a la Comunitat Valenciana i el bon futur d’un sector on Ontinyent i La Vall d’Albaida són peça clau”. El primer edil ontinyentí, que visita estos dies la Fira Heimtextil de Frankfurt acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, feia estes declaracions en conèixer de primera mà l’anunci realitzat des de la patronal tèxtil ATEVAL sobre el retorn de Home Textiles Premium a Feria València, on es celebrarà del 22 al 25 de setembre d’enguany, coincidint amb el 50 aniversari del certamen i amb Feria Hàbitat.

Per a Jorge Rodríguez, que els professionals del sector aposten per la Comunitat Valenciana per donar un nou impuls al sector, amb la intenció d’augmentar la capacitat de reclam internacional de la Fira, “és una molt bona notícia per a nosaltres en tant en quant el pes d’Ontinyent i La Vall dins del sector és enorme, com demostra el fet que de les 106 empreses espanyoles presents a Frankfurt 61 són valencianes, de les quals més de la meitat són de La Vall d’Albaida, i d’elles, les més nombroses són les d’Ontinyent”.

A més a més, continuava, “Ontinyent és seu de la patronal del Tèxtil Valencià ATEVAL, i és la ciutat on va a fer-se realitat un Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana que va a ser tot un estendard per al sector. Un  punt d’encontre i d’intel·ligència, que no sols mirarà al passat sinó també a eixe futur industrial vinculat a la innovació que tractem d’impulsar a nivell local des del Govern d’Ontinyent”, destacava.

Bones perspectives per a 2020

L’alcalde d’Ontinyent també destacava "l'ambient d'optimisme i il·lusió” que es viu entre els professionals d’un sector “que ha passat moments molt delicats, que ha de seguir caute davant els repres dels mercats internacionals per a les exportacions, però que està replegant els primers fruits d'eixe intens treball realitzat per adaptar-se als nous temps apostant per la creativitat, la innovació i el treball ben fet”.

En aquest sentit, Jorge Rodríguez (que mantenia contactes amb totes les empreses d'Ontinyent i part de les de La Vall d’Albaida acompanyat pel President i el Secretari d'ATEVAL, Càndid Penalba i Pepe Serna), remarcava les bones perspectives per a 2020 que li han traslladat els i les professionals al sector, després d’un 2019 amb uns resultats millors dels esperats. Unes bones perspectives que, en paraules de l’alcalde, “demostren la reactivació i potencia del tèxtil com a generador de negoci. Son temps complexos, però també d’oportunitats, als que des de l’Ajuntament anem a seguir al costat de les nostres empreses per impulsar l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball”, manifestava.

Pujar