elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La CHX inicia la neteja dels trams del llit del riu Clariano afectats per les pluges

    La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha iniciat esta setmana les obres de neteja dels trams del riu Clariano afectats pels forts temporals de desembre de 2016 i gener de 2017 a Ontinyent. Es tracta d'una actuació sobre la que té competència aquest organisme depenent del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient, i que va a executar-se sobre un total de 10 actuacions en diferents punts del pas del riu pel terme municipal, amb un pressupost de 150.000 euros.

    Cal recordar que l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor de Territori, Jaime Peris, van mantenir abans de Pasqua una reunió amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), Mª Ángeles Ureña, on van alertar a aquesta que a causa de les pluges el riu acumulava nombrosos arrossegaments de troncs i graves, així com dels danys que estos materials podrien ocasionar davant una nova crescuda del riu en altre episodi de pluges. Ureña els va avançar que després dels intensos treballs per a recuperar les zones de costa abans de Setmana Santa, els equips de neteja de l'entitat se centrarien a netejar els llits dels rius, entre ells, el del Clariano, amb l'objectiu que els treballs de neteja estiguen finalitzats abans de l'estiu.

    Els treballs de neteja del riu iniciats el passat dimarts contempla intervencions al llit del riu Clariano en les zones del molí del Pas, en el Pantà, el Pou Clar, el Filaner, el pont de Santa María, el Pont Vell, el Camí Vell de Xàtiva, la depuradora, la Baronia i la Clariana. Les obres se centraran en la retirada d'elements obstructius que han quedat en el llit del riu, entre ells arbres caiguts i arrossegaments de vegetació, així com treballs de consolidació en els marges que hagen resultats erosionats per les pluges.

    Pujar