elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dues empreses del Clúster Tèxtil d'Ontinyent s'integren en una UTE per captar grans contractes sanitaris

Dues empreses del Clúster Tèxtil d'Ontinyent s'integren en una UTE per captar grans contractes sanitaris
  • Mila-Rosa SA i Casa Mediteránea 1967 SL s'uneixen a una aliança estratègica amb altres tres empreses valencianes per fabricar productes sanitaris a gran escala "made in Spain"

MÉS FOTOS
Dues empreses del Clúster Tèxtil d'Ontinyent s'integren en una UTE per captar grans contractes sanitaris - (foto 2)
Dues empreses del Clúster Tèxtil d'Ontinyent s'integren en una UTE per captar grans contractes sanitaris - (foto 3)

Dues empreses del Clúster Textil d’Ontinyent s’han integrat en la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Prosan Medicare per captar grans contractes sanitaris. Mila-Rosa SA i Casa Mediteránea 1967 SL s’han agrupat amb altres tres empreses de diferents punts de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de consolidar la força que té la indústria valenciana i demostrar que no cal eixir a l'exterior per aconseguir el material necessari per a lluitar contra la covid-19.

Paloma Gramage, responsable de l'empresa ontinyentina Casa Mediterrànea 1967 SL, assegura que "entrar en conjunt ens permet tenir més capacitat de mediació i de compra així com de reacció" i insisteix en el fet que "treballar units és essencial en aquesta situació de pandèmia que vivim". Per la seua part, Miguel Ángel Molina, de l'empresa Mila-Rosa SA, considera que “tot i que hem augmentat les capacitats productives, per optar a grans contractes amb el Govern d’Espanya o la Generalitat les licitacions són molt ràpides i les comandes molt grans. Anar junts en esta UTE entre un grup d’empreses amb molt bones sinèrgies, tot sempre baix els estandars de l’Agència Espanyola del Medicament, ens dona noves possibilitats”.

Molina destacava també la importància del valor afegit dels productes elaborats a la Comunitat Valenciana pel que respecta a aspectes com la proximitat, l’estalvi energètic o la generació de llocs de treball en l’àmbit local, i agraïa el recolzament “de persones i entitats com l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Alcalde Jorge Rodríguez que des d’un primer moment han cregut en aquest valor afegit i han estat al nostre costat en aquest camí per adaptar-nos a la nova situació que estem vivint”, assenyalava.

Mila-Rosa SA i Casa Mediteránea 1967 SL pertanyen al Clúster Textil Sanitari d'Ontinyent impulsat per l'Ajuntament i ATEVAL en els pitjors mesos de la pandèmia amb la finalitat d'abastir a la població i els professionals del sector sanitari de material de qualitat i elaborat a la Comunitat Valenciana per fer front a la pandèmia. Les 46 empreses que integren el Clúster, que compta amb una capacitat de producció mensual superior als 15 milions de mascaretes i 400.000 bates,  han pogut adaptar les seues línies de producció a la pandèmia per tal de reactivar-se econòmicament i no quedar-se parades. A més, s'han generat nous llocs de treball d'àmbit local i, alhora s'ha deixat de dependre de tercers països reestructurant i readaptant les empreses del sector tèxtil per tal d'abastir amb productes sanitaris contra la covid-19.

Pujar