elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones

El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones
  MÉS FOTOS
  El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones - (foto 2)
  El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones - (foto 3)
  El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones - (foto 4)
  El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones - (foto 5)
  El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones - (foto 6)
  El desbordament del riu Clariano obliga a desallotjar a prop de 30 persones - (foto 7)

  El desbordament del riu Clariano al seu pas per Ontinyent, ha obligat a evacuar a prop de trenta persones del carrer Cantereria. L'ajuntament ha reallotjat a una desena de veïns en l'alberg municipal i la resta s'ha allotjat en cases de famílies i amics, segons ha informat l'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que ha seguit l'evolució del cabdal del riu durant la matinada. Les intenses pluges i el seu efecte sobre llits i barrancs han obligat a primera hora del matí a tallar l'accés nord a Ontinyent des de l'autovia A 7 i el de la carretera de Bocairent.

  Policia Local, Bombers i Guàrdia Civil han hagut d'actuar en alguns punts de la ciutat per a ajudar a alguns veïns a eixir de les seues cases inundades. L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha emès un bàndol en el qual recomana als veïns que eviten desplaçaments a peu o en vehicle particular que no siga estrictament necessaris. Jorge Rodríguez ha informat als mitjans que Ontinyent ha registrat més de 200 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, i ha agraït a les forces de seguretat el gran treball realitzat i la seua professionalitat a l'hora a afrontar el major episodi de pluges viscut a Ontinyent en les últimes dècades.

  Així mateix, l'alcalde d'Ontinyent ha informat que anit va ser interrompuda la circulació pel Camí Vell de Xàtiva, el Camí Real de Gandia, el Camí del Carril i el Camí de la Puríssima, totes elles vies que comuniquen la ciutat amb diferents punts del seu disseminat. Igualment, a primera hora del matí l'ajuntament va suspendre tota activitat docent en la ciutat per precaució.

  El col·legi més afectat per les pluges ha sigut el Carmelo Ripoll, completament inundat. En el Vicent Gironés han aparegut algunes goteres en infantil, mentre que en la resta de centres l'aigua no ha entrada a l'interior dels edificis, per la qual cosa les classes podran restablir-se demà si amaina el temporal, alguna cosa que està previst que ocórrega el llarg de la vesprada de hui, segons les previsions.

  Pujar