elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís destaca l'aposta d'Oltra per Ontinyent amb dos noves infraestructures socials que construirà la Conselleria

Compromís destaca l'aposta d'Oltra per Ontinyent amb dos noves infraestructures socials que construirà la Conselleria
  • Nico Calabuig i Paloma Alberola han assenyalat "la importància del nou pla d'infraestructures anunciat per la Vicepresidenta Mónica Oltra"

  • Suposarà que Ontinyent compte amb un nou Centre Específic per a persones amb Malaltia Mental Crònica (CEEM), i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu

  • "Agraïm sincerament l'aposta de la Conselleria per seguir millorant la vida de la gent de la nostra ciutat i comarca"

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat molt positivament aquest divendres la presentació del Pla Convivint de la Generalitat Valenciana, enfocat a la construcció i creació d'infraestructures socials, que suposarà que Ontinyent compte amb un nou Centre Específic per a persones amb Malaltia Mental Crònica (CEEM), i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu.

El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han agraït el compromís de la Vicepresidenta Mónica Oltra i tot l'equip de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb Ontinyent i la Vall d'Albaida, i han insistit en la importància d'aquestes noves infraestructures socials finançades pel Govern Valencià, per seguir avançant cap a un Ontinyent més inclusiu per a totes les persones.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que "aquest anunci suposa un pas endavant fonamental per al present i el futur d'Ontinyent i la nostra comarca. Les polítiques inclusives que s'estan treballant des del Govern Valencià, amb la Vicepresidenta Mónica Oltra al capdavant, són un motiu d'orgull per a totes i tots. Apostar per un sistema que treballe una vertadera inclusió, que reforce el sistema públic d'inclusió social, pose a les persones en el centre del sistema i fomente la superació de metes i la convivència de totes les persones, més enllà de la seua situació social o mèdica, és un valor que ens fa avançar de veritat com a societat".

Calabuig ha exposat que "amb aquest Pla Convivint de la Generalitat Valenciana, Ontinyent comptarà, per una banda, amb un nou Centre Específic per a persones amb Malaltia Mental Crònica (CEEM). Aquesta infraestructura serà un centre obert que tindrà com a objectiu fomentar la inclusió social de les persones amb malaltia mental crònica, i treballar i millorar la seua autonomia personal. El CEEM donarà resposta a una reivindicació històrica d'ADIEM, i per això també volem agrair la lluita d'aquesta associació en favor de la dignitat de les persones amb malalties mentals al llarg dels anys i en l'actualitat. Per altra banda, el Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu estarà enfocat a treballar amb infants i joves que necessiten suport social i educatiu a causa de diverses situacions més complexes en l'àmbit familiar o econòmic, entre altres".

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha destacat que "aquestes noves infraestructures, que suposaran una forta inversió econòmica de la Generalitat Valenciana a Ontinyent, permetran seguir ampliant els serveis i esforços que es fan des d'innumerables entitats i organismes per a seguir avançant en les polítiques inclusives de la nostra ciutat, com ocorre amb el cas del CRIS Ontinyent, gestionat per ADIEM, o El Rogle. Les polítiques socials centrades en les persones són un pilar imprescindible per avançar cap a una societat més justa i inclusiva, i a Ontinyent i la Vall d'Albaida estarem més a prop d'aquest objectiu amb aquests dos nous centres".

"Així mateix, aquest Pla Convivint de la Generalitat Valenciana, que a tot el País Valencià suposarà una inversió global de 561 milions d'euros, i contempla 247 actuacions i la creació de 6.600 places públiques, continua l'aposta del Govern Valencià per reforçar el sistema públic, en aquest cas, dels Serveis Socials, de la mateixa manera que ocorre amb altres àmbits com l'educatiu, amb el Pla Edificant. Volem transmetre el nostre més sincer agraïment a tot l'equip de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per treballar vertaderament en les necessitats quotidianes de les persones, en facilitar el dia a dia de la gent" ha conclòs Alberola.

Pujar