elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denuncia el col·lapse en la gestió d’expedients de l’Ajuntament "per falta de planificació del govern local"

Compromís denuncia el col·lapse en la gestió d’expedients de l’Ajuntament "per falta de planificació del govern local"
  • Nico Calabuig ha assenyalat que “l’Ajuntament s’ha vist paralitzat pel canvi abrupte en el programa de gestió d’expedients. El govern municipal hauria d’haver planificat millor els recursos i la formació per a aquesta transició”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat el col·lapse que està patint l’Ajuntament d’Ontinyent en les últimes dos setmanes, després del canvi abrupte en el programa de gestió d'expedients del consistori. El portaveu i cap de l’oposició municipal, Nico Calabuig, ha apuntat que aquesta paràlisi, provocada per la falta d’una millor planificació per part del govern municipal, està dificultant la tasca diària de servei públic de tots els departaments de l’Ajuntament, i està tenint conseqüències sobre la ciutadania. A més, el col·lapse dificulta fins i tot la realització de sessions plenàries amb normalitat.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “assistim amb preocupació al col·lapse que s’ha produït a causa del canvi de plataforma de gestió dels expedients de l'Ajuntament. Nosaltres estem d’acord amb el canvi de plataforma, i vam votar a favor del trasllat de la gestió d’expedients municipals, que fins ara es feia en la plataforma privada Gestiona, i ara ha passat a una plataforma pública, desenvolupada per la Diputació d’Albacete. El que no podem compartir és que el canvi de la plataforma a partir de la qual es gestionen tots els expedients i procediments de l’Ajuntament s’haja fet de manera abrupta, d’un divendres al dilluns següent, i que els departaments municipals no hagen pogut assolir la formació suficient al respecte de forma prèvia, per la falta de planificació del govern municipal”.

“Som conscients que un canvi d’aquesta dimensió és complex. Justament per això, pensem que, tenint en compte que l’inici d’aquest canvi de plataforma està aprovat al Ple de l’1 de desembre de 2022, l’alcalde Jorge Rodríguez i l’actual regidor d’Hisenda, Personal i Modernització, Pablo Úbeda, haurien d’haver previst la situació d’una altra manera. Per exemple, dotant de personal i recursos suficients de reforç el departament d'Informàtica, de cara a abordar la formació de tot el personal municipal. Ara, la falta de planificació política està provocant un gran estrés en tots els departaments, però especialment en el d’Informàtica, ja que està patint la pitjor part de la sobrecàrrega de treball que suposa recuperar la normalitat en el funcionament municipal”, ha exposat Calabuig.

El cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Ontinyent ha destacat que “la situació ens resulta preocupant per l’impacte que pot tindre sobre el bon fer del personal tècnic dels departaments, i també sobre l’atenció a la ciutadania i la gestió de tràmits, que s’ha estat veient seriosament ressentida. A més, també ens preocupa quin puga ser l’impacte d’aquest canvi abrupte en aspectes com el control i custòdia de la documentació de tot l’Ajuntament, o la garantia de poder celebrar sessions plenàries amb normalitat en les pròximes setmanes, situacions que de moment no estan del tot clares”.

Nico Calabuig ha conclòs subratllant que “des de Compromís per Ontinyent comprenem la dificultat que suposa un canvi de plataforma de gestió, però no podem compartir la falta de directriu política per a portar-la a terme d’una forma més ordenada, amb més certesa i planificació. L’atenció ciutadana i el bon funcionament de l’Ajuntament són claus per al dia a dia de la nostra ciutat, i per això s’ha de donar solució de forma urgent a tota aquesta situació”.

Pujar