21 de setembre de 2020 21/9/20

Centenars de persones visiten l’exposició “Ontinyent, fets d'aigua” a la Casa de Cultura

Centenars de persones visiten l’exposició “Ontinyent, fets d'aigua” a la Casa de Cultura - (foto 1)

  L’exposició “Ontinyent, fest d’aigua” encara la seua recta final a la Casa de Cultura de la capital de La Vall d’Albaida. Des de la seua inauguració el passat mes d'octubre, han estat centenars les persones que han pogut visitar-la, una possibilitat que encara tenen tots els veïns i veïnes de la ciutat i la comarca fins el proper 4 de gener.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que esta mostra, organitzada per l’Ajuntament, Egevasa i Global Omnium, i inclosa dins la campanya "Aigua d’Ontinyent: per a beure, per a viure", “ens permet descobrir la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat. Esta exposició és un recorregut interessant i molt pedagògic per mostrar com l’aigua ha estat i és fonamental per a la transformació d’Ontinyent, amb una component educativa i ambiental que la fan una visita especialment interessant per als i les joves”, destacava.

  “Ontinyent, fets d’aigua” compta amb un fons documental de més de 2000 fotografies, a més de vídeos interactius, documents històrics i elements patrimonials, molts d’ells rescatats del passat per a l'ocasió gràcies a una important tasca de documentació i restauració. Per crear una experiència diferent i atractiva, s’ha apostat per un format que inclou pantalles interactives i audiovisuals.

  Als continguts, “Fets d’Aigua d’Ontinyent” mostra retalls de la història de la ciutat, incloent testimonis vius; el Pou Clar com a element íntim de contacte amb la natura per als ontinyentins i ontinyentines;  i es dedica un espai per a donar a conèixer el projecte "Riu Viu", que té com a objectiu revitalitzar l’entorn del riu Clariano i aprofitar-lo com a espai de convivència. També es repassa la tasca d’Egevasa, empresa gestora del servei d’aigua potable. “Ontinyent, fets d’aigua" es pot visitar fins al 4 de gener de 2020 en horari de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de dimarts a dissabte, de 18:00h a 21:00h.

   

  Pujar