elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Calabuig i Alberola: "El Finançament Just no és una qüestió abstracta, afecta directament al dia a dia d'Ontinyent"

Calabuig i Alberola: "El Finançament Just no és una qüestió abstracta, afecta directament al dia a dia d'Ontinyent"
Calabuig i Alberola: "El Finançament Just no és una qüestió abstracta, afecta directament al dia a dia d'Ontinyent"
  • El grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat una moció que reclama un nou sistema de finançament que aporte els recursos suficients als valencians i valencianes

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat al Ple d'Octubre una moció per reclamar un nou model de finançament estatal "que acabe amb l'actual repartiment injust dels recursos que perjudica els valencians i valencianes. La proposta registrada pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola incideix en la gravetat d'una situació que porta allargant-se molts anys i l'efecte directe que açò té sobre la qualitat de vida de la gent d'Ontinyent i tots els municipis valencians".

En paraules del regidor i portaveu, Nico Calabuig, "parlar de Finançament Just significa defensar els recursos necessaris per a poder millorar la nostra sanitat pública, la nostra educació pública, els serveis socials, fomentar la nostra economia productiva, poder desenvolupar polítiques d'habitatge, i tantes altres actuacions que puguen millorar la vida de les valencianes i valencians i fer front a la situació de precarietat que viuen moltes persones i famílies, i especialment el sector jove de la societat".

"De vegades sembla que aquestes reivindicacions siguen abstractes o llunyanes, però en realitat són crucials, ja que impacten directament sobre el dia a dia de la nostra ciutat. És una qüestió que té una transcendència directa en la qualitat dels serveis públics que tenim i la capacitat que té la Generalitat Valenciana per a portar a terme polítiques en tots els municipis valencians, també a Ontinyent" ha exposat Calabuig.

El portaveu ha apuntat que "el que reclamem és que es complisca la Constitució espanyola, que en el seu article 156 estableix la suficiència financera necessària per a les comunitats autònomes. No pot ser que en l'actualitat estiguem patint les conseqüències d'un sistema injust de finançament, que fa tants anys que està caducat i que ni el Partit Popular ni el Partit Socialista han volgut canviar quan han governat l'Estat. El resultat d'açò és que el País Valencià som l'única comunitat autònoma que tot i ser més pobra que la mitjana de l'Estat, estem contribuint a comunitats autònomes més riques. És una anomalia que ens perjudica cada dia".

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha assenyalat que "és necessari traslladar a l'àmbit local el debat d'aquesta qüestió i la transcendència que suposa per al present i futur de la nostra ciutat i de tot el País Valencià. Només hem d'imaginar la quantitat de polítiques i accions que es podrien dur a terme amb un sistema de finançament just. Si actualment ja s'estan fent grans transformacions a partir del canvi polític iniciat amb el Govern del Botànic, en el qual Compromís té una participació fonamental, se'n podrien fer moltes més amb un sistema que redistribuïra adequadament els recursos".

Alberola també ha subratllat que "volem encoratjar a la ciutadania a sumar-se a aquesta lluita i participar de les mobilitzacions que s'estan organitzant per a reivindicar eixe finançament just, amb grans manifestacions a València, Castelló i Alacant el dissabte 20 de novembre a les 18.00 hores de la vesprada. Així mateix, a la moció hem sol·licitat que s'instal·le una pancarta al balcó principal de l'antic Ajuntament, que visibilitze encara més la importància cabdal d'aquesta reivindicació".

"Esperem comptar amb el vot favorable de tota la corporació municipal, ja que és una qüestió de sentit comú, acordada per totes les forces polítiques en l'àmbit valencià i també per la societat civil. Per damunt de qualsevol consideració ideològica, les dades demostren aquest greuge en el repartiment dels recursos de l'Estat, que ens afecta de manera molt singular i especial al poble valencià. Hem d'aconseguir que la ciutadania d'Ontinyent prenga consciència del problema, i també del gran canvi que suposaria un finançament just i suficient, que es traduiria en més inversions i actuacions per a la nostra ciutat. Totes i tots ens hem de sumar a aquesta reivindicació", ha conclòs la regidora.

Pujar