4 de desembre de 2020 4/12/20

Les ambaixades i la desfilada final posen el fi de la “Setmana Gran” dels Moros i Cristians

Les ambaixades i la desfilada final posen el fi de la “Setmana Gran” dels Moros i Cristians - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les ambaixades i la desfilada final posen el fi de la “Setmana Gran” dels Moros i Cristians - (foto 2)

  Les ambaixades i la desfilada final, han donat hui per conclosa la “Setmana Gran” de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

  La jornada començava a les 10:00 hores amb la missa celebrada en la Parròquia de Sant Carles, on es troba ja el Santíssim  Crist de l’Agonia. Després tenia lloc la batalla d’arcabusseria i l’ambaixada mora a càrrec de la comparsa Moros Berberiscos. Als peus del Castell de Festes, l’ambaixadora Àngela Montes i la banderera MªCarmen Tomás, s’enfrontaran als seus homònims pel bàndol cristià, Ignacio Gironés i David Penadés, dels Bucaneros. Els quatre han representat la tradicional batalla, amb els textos de Joaquín José Cervino, que conclou amb la derrota dels cristians.

  Els guerrers de la creu recuperen el castell a la vesprada, després d’interpretar de nou els versos de Cervino. Una volta els cristians han guanyat la batalla, se celebra la desfilada final que posa fi a la “Setmana Gran”, però les festes no es tancaran fins al pròxim diumenge 10 de setembre, quan tindrà lloc la pujada de la imatge del Crist de l’Agonia fins a l’Ermita de Santa Anna.

   

  Pujar