22 de setembre de 2020 22/9/20

1000 joves dels centres juvenils d'Ontinyent participen als campaments d'estiu

1000 joves dels centres juvenils d'Ontinyent participen als campaments d'estiu - (foto 1)
  • Jordi Vallés destaca la importància de l'educació no formal en l'aprenentatge de valors a través de la convivència per transformar la societat

Prop de 1000 joves participen als campaments d'estiu dels centres juvenils d'Ontinyent. Aquestes activitats compten amb la participació del grup Scouts Mafeking així com dels moviments juvenils de Sant Carles, Sant Josep, Sant Rafel i Santa Maria.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, coincidint amb la celebració de la Setmana de la Joventut ha visitat aquestos dies els diversos campaments on explicava que “al Govern d'Ontinyent ens importa molt la joventut, i per això, a més de les accions que impulsem des del consistori, volem mostrar el nostre suport al treball que realitzen entitats com ara els centres juvenils i associacions d’educació no formal d’Ontinyent, que ofereixen amb estes activitats una forma d’aprenentatge diferent i saludable” i incidia que “aquestes activitats eduquen al jovent transmetent valors de solidaritat, participació i igualtat, habilitats i coneixements a través de la convivència diària que fomenta la reflexió i el pensament crític”, manifestava.

Els 5 centres juvenils d’Ontinyent mouen en aquest mes d’agost més de 1000 xiquets i xiquetes acompanyats per al voltant de 200 monitors i monitores. A més del campament a Morillo de Tou dels Scouts Mafeking, estos dies els júniors de Sant Josep es troben a Montes de Talayuelas i Villalba de la Sierra(Conca) repartits en tres torns; els juvenils de Sant Josep estan realitzant el Camino de Santiago; els Júniors de Sant Rafel estan a l'alberg “El Baradello de Moya” del parc de la Serra de Mariola d'Alcoi; el moviment juvenil de Santa Maria ha viatjat fins a Navalón (Enguera), els Júniors de Sant Carles estan al “Mas de Zampa” a Benaguasil i el Centre de Joves de Santa Maria està a la Finca Massarra (Bocairent).

Vallés tenia paraules d’agraïment “per als monitors i monitores que ens han obert de bat a bat les portes per a visitar els seus campaments, i que fan una gran tasca, amb l’inestimable suport d’alguns pares, mares i familiars, perquè els xiquets i xiquetes puguen gaudir de la natura amb els amics i amigues en els campaments d’estiu”, concloïa. Per al curs 2019-2020 l’educació no formal està immensa en el Pla de la Joventut 2019-2023 en el què es treballarà l’educació, ocupació, empreniment, cultura, oci, participació, esport i emancipació, habitatge, igualtat i salut.

D'altra banda, el regidor d'Educació, Óscar Borrell, assegurava que les associacions d'educació no formal estan presents en el Consell Educatiu de la ciutat “perquè aquest tipus d'educació no formal és bàsica en la formació dels xiquets i xiquetes per tal d'aprendre valors a través de la convivència diària per a transformar i millorar la nostra societat” i recordava que Ontinyent és una ciutat educadora i com a tal “entenem que l'educació va més enllà de l'escola. Entenem que implica a les entitats ciutadanes en un mateix objectiu i que compta amb la participació de la ciutadania per aconseguir els objectius de la Carta de la Xarxa de Ciutats Educadores, de la qual Ontinyent és membre”, concloïa.

Pujar