elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu

Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu
  • El municipi acull una fira medieval o festivals de circ i marionetes

L'estiu sol paralitzar el temps en moltes poblacions valencianes, que es buiden quan la canícula aletarga a les persones, i també a les programacions. No és el cas d'Onda, que plena el seu calendari estival d'activitats per a tota la família.

I és que el municipi organitza des d'una fira medieval a visites guiades teatralitzades, un festival de circ o una trobada de marionetes, així com activitats d'arqueologia o astronomia. A més, per si no fos prou, recupera després de la pandèmia les seues tradicionals festes del Salvador.

Una intensa activitat cultural com a excusa per a conèixer una de les poblacions amb més història de Castelló, on es pot conèixer la confluència de les diferents cultures que per allí han passat o perdre's entre els boscos que l'envolten, ja que es troba a les portes del parc natural de la Serra d'Espadà.

El conegut com ‘Castelll de les 300 torres’ que corona el municipi des de les altures serà l'epicentre de moltes d'aquestes activitats amb el cicle ‘Un estiu al castell’, que engloba més de 20 activitats.

Visites teatralitzades


El visitant pot conèixer el centre històric d'una forma diferent, mitjançant unes visites teatralitzades en les quals diversos actors donaran a conèixer els principals fets que han tingut lloc sobre aquests carrers.

Tindran inici al castell i recorreran diversos barris del municipi el 16 de juliol i el 20 d'agost a les 19.30h i el 17 de setembre i el 8 d'octubre a les 18.00h.

El Ple de Titelles


El cap de setmana del 8 i 9 de juliol se celebra al castell una nova edició de ‘Ple de Titelles’, un festival de marionetes amb espectacles per a tots els públics des de l'immillorable escenari de la fortalesa.

Un taller de construcció de titelles de 18h a 20h iniciarà la jornada els dos dies, com a prèvia a les diferents actuacions, que tindran lloc a les 20 hores i a les 22.30 hores.

Un esdeveniment pel qual passaran grups de tot el territori, des de la il·licitana 'La Carrera Teatre' fins a la madrilenya 'La Tartana Teatre', passant per la sevillana 'Mussol Teatre' o 'Teatre Lliure del Sud', vingut des de la Patagònia argentina.

El festival de circ ‘Katapulta!’

Katapulta arriba a Onda amb aquesta primera edició que tindrà lloc en la pròpia fortalesa de les 300 torres i que inclourà actuacions de les companyies ‘La troupe Malabó’, ‘Circ l'Espina’ i ‘Circolos’. Les acrobàcies i la màgia arribaran al castell del 29 al 31 de juliol.

‘Onda sota les estreles’

T'imagines conèixer les constel·lacions i planetes del firmament des de l'interior de l'antic castell musulmà de les 300 torres? Una manera emocionant d'iniciar-se en l'astronomia en família al mateix temps que es recorre la part antiga de la ciutat. Això sí, no oblideu portar llanterna. La ruta serà el 20 d'agost.

La ruta poètica


La ruta poètica Ibn Al-Abbar torna a Onda, després de l'èxit de les passades edicions. Es desenvoluparà el dissabte 3 de setembre.

Un emotiu recorregut pels carrers d'Onda, en el qual es, mentre es descobreix el patrimoni, es recitaran poemes de dos il·lustres poetes que van demostrar un gran amor cap a la ciutat, com van ser Ibn Al-Abbar i Ana Rebeca Mezquita.

Fira Medieval


D'altra banda, també s'ha anunciat que la Fira Medieval se celebrarà aquest any del 12 al 14 d'agost i, després de l'aturada de la pandèmia, tornarà amb el seu format original. És a dir, amb grans parades comercials per tot el casc històrics.

Una manera de reviure l'Edat mitjana des dels carrers d'un municipi plenament transformades, i entre tornejos, recreacions històriques i espectacles teatrals.

Tallers d'Arqueologia

L'imponent castell del segle X té molts secrets per descobrir i Onda convida als seus visitants a descobrir-los. Per això, podran conèixer de primera mà les noves excavacions que s'han realitzat en la zona nord del Palau Taifa, amb visites familiars per aquest racó arqueològic.

A més, s'organitzen recorreguts pel centre històric, declarat conjunt historicoartístic i Bé d'Interès Cultural (BIC) l'any 1967, que inclou diversos espais singulars com la ‘Font de Dins’, les ‘Escaletes dels gats’, la ‘Font del Sabater’ i l'Església de l'Assumpció. L'activitat s'organitza el 19 d'agost i el 10 de setembre.

La Cova de l'Algepsar i la Guerra


La història d'Onda ha passat per períodes foscos, com és el cas de la Guerra Civil. Per a conèixer més detalladament aquest període el municipi organitza les visites guiades sobre ‘Els efectes de la guerra’ en la cova de l'Algepsar, situada als peus del castell.

Unes visites d'una hora i mitja de duració i hi haurà una visita nocturna el 23 de juliol a les 22 hores, una altra el 27 d'agost a les 18 hores i una altra el 24 de setembre a les 18 hores.

Totes les activitats són gratuïtes i per a les visites i tallers és necessària la reserva prèvia a través de l'Oficina de Turisme d'Onda, bé presencialment, bé trucant al telèfon 964 602 855 o per correu electrònic escrivint a turismo@onda.es.

MÉS FOTOS
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 2)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 3)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 4)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 5)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 6)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 7)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 8)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 9)
Tots els plans per a conèixer Onda aquest estiu - (foto 10)
Pujar