elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2022

Senderisme en família: la innovadora experiència que Onda presenta en Fitur 2022

Senderisme en família: la innovadora experiència que Onda presenta en Fitur 2022
  • Entregaran la insígnia del 'Conqueridor del territori ondense' a les persones que completen totes les rutes

L'Ajuntament d'Onda portarà a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) una experiència innovadora i sostenible que busca promocionar el seu patrimoni natural i promoure un turisme familiar i saludable.

Així, en la seua aposta per posar en valor els rics recursos naturals del terme municipal, l'Ajuntament d'Onda ha impulsat, en col·laboració amb l'empresa Rider Desing Co, una innovadora plataforma per a fomentar l'estil de vida saludable mitjançant la pràctica del senderisme en cinc nivells diferents: xiquets, lleu, moderat, intens i extrem. 

A través de l'eina interactiva www.ondacamina.com que es presentarà en Fitur, del 19 al 23 de gener, l'usuari podrà trobar les millors rutes senderistes pel terme municipal d'Onda i la Serra d'Espadán, els mapes, punts d'interés així com material audiovisual de gran qualitat sobre la ruta a realitzar. 

Carnet senderista

En paral·lel, i amb l'objectiu de fidelizar als visitants, es crearà un carnet senderista amb el qual, després de realitzar la ruta i verificar el pas pels punts d'interés a través de fotografies, en l'Oficina de Turisme se segellarà cadascuna de les rutes. Quan el caminante haja completat totes les rutes disponibles d'un mateix nivell se li farà lliurament d'una insígnia, que serà una part de la medalla que es formarà quan es completen totes les rutes de tots els nivells i que acreditarà com a 'Conqueridor del territori ondense'. 

Després, en la mateixa web els usuaris podran compartir els seus comentaris i impressions sobre la ruta per a animar a altres grups a realitzar-la. En aquest mateix espai també es vincularà l'oferta gastronòmica, lúdica i cultura d'Onda perquè els qui ho desitgen puguen completar l'experiència i passar uns dies únics a la ciutat. 

La plataforma també incorporarà una secció per a subscriptors, els qui previ registre i de manera gratuïta podran accedir a contingut extra com els tracks gps, telemetries de les rutes, sortejos, concursos, etc. 

Senyalització i neteja de sendes

Així mateix, l'Ajuntament s'encarregarà de la senyalització i balización de totes les sendes, de la instal·lació de panells informatius, de la producció de les medalles per a obsequiar com recompensa així com de la neteja i manteniment de les sendes. 

"Onda compta amb un envejable patrimoni natural que hem de preservar i posar en valor. I la millor manera de fer-ho és donant-ho a conéixer i ensenyar a voler-ho mitjançant originals iniciatives com aquesta per a realitzar en família. Onda vol ser capital del senderisme i hui fem un gran pas més feia aquest il·lusionant repte", ha apuntat el regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor. 

Pujar