elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat pren mesures a Onda després de l'augment exponencial de positius

Sanitat pren mesures a Onda després de l'augment exponencial de positius

  L'Ajuntament d'Onda, com a mesura preventiva davant l'increment dels casos positius per Covid-19, ha decretat el tancament fins a un altre avís de les instal·lacions esportives municipals així com la suspensió dels esdeveniments programats per al cap de setmana.

  Aquesta decisió ha sigut presa per l'alcaldessa, Carmina Ballester, després de rebre, per primera vegada, un informe del director de Salut Pública dels departaments de Castelló i La Plana en el qual s'analitza la situació a la ciutat i estableix una sèrie de recomanacions a seguir com el tancament temporal d'instal·lacions esportives en el nucli urbà, la recomanació d'evitar les reunions familiars i la conveniència de limitar les visites en la residència de la tercera edat i en els centres de dia. Aquest informe, en llaures a la transparència, ja es pot consultar en la web municipal www.onda.es

  Ballester, qui s'ha dirigit en un vídeo a la ciutadania per a explicar-los la situació, ha comentat que “estem davant un examen de ciutadania i hem de ser tots responsables per a superar aquesta crisis junts. Per això, aquest govern executarà immediatament les recomanacions de Salut Pública i continuarem treballant sense descans, com fem des de març, per a no deixar a cap veí desatés”.

  L'informe estableix, a través de l'estudi de rastrejadors, tres nuclis pròxims a l'Avinguda Catalunya on s'han declarat els brots. Així mateix, el document reflecteix que la població afectada oscil·la majoritàriament en edat laboral, entre els 35 i els 65 anys.

  Servei d'Atenció Domiciliària

  A fi de garantir que aquells veïns que han donat positiu per Covid-19 puguen guardar la quarantena obligatòria, l'Ajuntament ha reactivat el Servei d'Atenció Domiciliara a través del qual els veïns poden sol·licitar la compra d'aliments, medicaments o qualsevol altre producte de primera necessitat i se'ls portarà a casa. Els telèfons habilitats per Serveis Socials per a sol·licitar-ho són 666 042 720 i 666 044 078.

  Pujar