elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els regidors d'Onda revolucionen la participació ciutadana usant els reels d'Instagram per a connectar amb la joventut

Els regidors d'Onda revolucionen la participació ciutadana usant els reels d'Instagram per a connectar amb la joventut
  • Aquesta iniciativa cerca atendre les propostes veïnals i sumar les opinions dels joves: han aconseguit ja més de 90.000 interaccions

Els regidors de l'Ajuntament d'Onda han fet un pas innovador per a connectar-se amb la joventut i fomentar la participació ciutadana a través de la plataforma Reels d'Instagram. Amb més de 90.000 reproduccions, aquesta iniciativa cerca atendre les necessitats del col·lectiu jove i sumar opinions en la presa de decisions locals.

En aquesta línia, la regidora d'Hisenda i Contractació, María Prades, ha destacat aquesta idea com "una bona manera de simplificar el llenguatge complex i tediós dels pressupostos d'una manera amigable per als ondenses, especialment entre els més joves". A més, ha assenyalat que “en el pressupost de 2024 es destaquen projectes com la construcció d'un refugi climàtic, la il·luminació del castell, el desenvolupament del Pulmó Verd i la implementació del programa 'Onda Bonica', tots impulsats per la col·laboració activa dels veïns”.

Reels

En aquests vídeos informatius, els regidors de l'equip de govern d'Onda presenten les seues iniciatives i projectes per a millorar diferents aspectes de la ciutat que tenen cabuda en els pressupostos de 2024. Marta Villanueva, regidora de Barris i Igualtat, destaca la importància de fer els barris més accessibles i agradables, instant la participació ciutadana. Juan López, Regidor de Recursos Humans, ressalta la importància dels funcionaris municipals i l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania per a resoldre consultes.

Vicent Bou, Regidor de Governança Participativa, comparteix projectes com el Pulmó Verd, la il·luminació del Castell i el suport a la creació d'ocupació local. Daniel Álvaro, Regidor de Cultura, parla sobre esdeveniments culturals, la transformació de l'Alqueria Cultural i l'impuls a la formació en arts escèniques. Sergio Puig, Regidor de Festes, anticipa un any ple d'esdeveniments festius i tradicions.

Óscar Valero, Regidor de Serveis Socials, presenta plans per a fer costat a famílies celíaques, monoparentals i aquells en situacions adverses, incloent-hi iniciatives com el Banc de Perruques i l'ajuda a domicili. Maribel Raigada, regidora d'envelliment actiu, destaca la importància de potenciar serveis per a la tercera edat i revitalitzar el Ermitorio.

María Baila, regidora de Desenvolupament Urbà, anuncia projectes per a potenciar el turisme, la rehabilitació del centre històric i el suport al comerç local. Vicente Ramón, Regidor de Via Pública, es compromet a millorar camins i la neteja urbana.

José Vicente Iserte, Regidor d'Esports, destaca el suport a joves talents, la millora d'instal·lacions esportives i el suport a clubs esportius. María Ojeda, regidora d'Educació, comparteix novetats educatives i suport a la conciliació familiar. Paco Pastor, Regidor de Benestar Animal, destaca assoliments com el Bosc Olímpic i la campanya 'Onda Adopta', a més de millores en seguretat i conferències sobre salut mental.

Aquest Nadal, connecta amb l'important

D'altra banda, el tradicional vídeo nadalenc de l'Ajuntament d'Onda ja suma més de 20.000 reproduccions en Facebook i Instagram. L'espot té com a objectiu inspirar la reflexió i conscienciació, especialment entre els més joves, sobre la importància de deixar de costat els dispositius i connectar-se veritablement amb els seus sers estimats durant aquestes festes.

El vídeo es pot veure ja en les xarxes socials de l'Ajuntament així com en les televisions locals i la plataforma de youtube:

Pujar