elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reciplasa acorda sol·licitar la suspensió cautelar de la subhasta dels terrenys adjacents a la seua planta i demana a Onda analitzar alternatives per a la seua adquisició

Reciplasa acorda sol·licitar la suspensió cautelar de la subhasta dels terrenys adjacents a la seua planta i demana a Onda analitzar alternatives per a la seua adquisició
  • L'empresa pública sosté que aquesta licitació pot suposar un perjudici a l'interés comú i a l'interés general

L'empresa pública per a la gestió de residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha celebrat un consell d'administració telemàtic en el qual s'ha aprovat la petició a l'Ajuntament d'Onda de la suspensió cautelar de la subhasta d'uns terrenys públics on es troba situat el got de l'abocador clausurat que es troba adjacent a la planta de l'entitat. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, ha explicat que “hem acordat presentar un recurs de reposició davant el consistori pel fet que la subhasta podria suposar un perjudici per a l'interés comú i interés general, ja que són terrenys necessaris per a la correcta gestió dels residus sòlids urbans del Consorci C2”.

Al novembre de 2019, Reciplasa es va dirigir a l'Ajuntament d'Onda per a anunciar la intenció de regularitzar la situació de l'ús dels citats terrenys i s'informara sobre els tràmits i requisits per a aquesta regularització. “No obstant això, el consistori, que és també accionista i propietari de l'empresa pública, no ha donat resposta a les nostres peticions i ha impulsat aquesta subhasta que podria perjudicar un futur comprador per les disposicions que té el terreny. Cal tindre en compte que aquesta zona requereix un manteniment especial que des de l'empresa pública estem disposats a realitzar”, assegura Garcia.

Segons explica el president “la intenció de Reciplasa és, des del primer moment, adquirir este terreny en el qual s'han abocat residus de tot el Consorci C2 fins que es va reblir i va clausurar a l'agost del 2013. Esperem poder arribar a un acord dialogat amb l'Ajuntament d'Onda i que siga finalment l'empresa pública qui adquirisca aquest terreny perquè, en cas contrari, podria suposar una greu problemàtica per a totes les parts” i conclou dient que “pensem que és un assumpte prioritari i instem a actuar amb responsabilitat i vetlant per l'interés comú i l'interés general tant econòmic com mediambiental d'Onda i els altres municipis del Consorci, deixant de costat altres consideracions que no vénen al cas en situacions com aquesta”.

Pujar