elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV titlla els pressupostos de Ballester “d’irreals”

  • Lamenta que “decaiguen les puntes de llança” del PP en campanya com el mamògraf i el parc del vessant sud del castell

La portaveu del PSPV-PSOE d'Onda, Silvia Cerdà, qualifica “d’irreals” els pressupostos municipals per a 2024, aprovats únicament amb els vots del PP, perquè “no tenen ambició” i perquè “pequen” de fiar fins a sis milions d'euros en inversions a l'arribada de subvencions “que no sabem si arribaran o fins i tot si seran convocades”. Per a Cerdà, Carmina Ballester “ens ha impressionat una vegada més amb la seua política de titulars i de ciència-ficció i per això hem decidit votar en contra”.

L a regidora socialista denuncia que la major part de les inversions proposades depenen, en gran part, de subvencions europees les bases i les convocatòries de les quals encara no s'han definit. Al seu juí, “és irresponsable planificar quasi el 90% del pressupost per a inversions en funció de subvencions de les quals ni tan sols tenim la certesa que es vagen a obtindre” i critica que, aquest, siga “el modus operandi al qual ens té acostumats la senyora Ballester, vendre projectes sense ni tan sols saber si es podran realitzar”.

En aquest sentit, Silvia Cerdà lamenta la desaparició de projectes anunciats amb “molt d'entusiasme” durant la campanya electoral, com la renaturalització del vessant sud del castell, “la qual cosa és una evidència que Carmina Ballester i el seu equip viuen instal·lats en un món de fantasia en el qual només els importa la imatge i no els resultats”. Prossegueix afirmant que “el ‘Central Park’ acabarà enredat en la teranyina de la burocràcia perquè cal modificar el PGOU i obrir molts expedients que seran cosa d'anys, però mentrestant l'alcaldessa pot donar-se el luxe de viatjar pel món a despeses pagades per a lluïment propi sense tindre amarrat el projecte”.

Desapareix la residència de la tercera edat i el mamògraf

Després d'anys convertida en punta de llança de Ballester contra el Consell de Ximo Puig, per a 2024, segons desaprova Cerdà, “desapareix tot tipus d'assignació per a la tan necessària residència de la tercera edat d'Onda, així com per al mamògraf promés per Barrachina, Mazón i la mateixa Ballester a “bombo i platerets”.

“Aquests pressupostos són un reflex de l'abandonament i la falta de compromís del govern local amb els vertaders interessos de la nostra ciutat”, assegura la regidora, qui insta a l'equip de govern del PP a reconsiderar les seues prioritats i a treballar en uns pressupostos més realistes i concrets per a Onda.

Frenada a la ‘escoleta’ Sambori

En un altre ordre de coses, la representant socialista critica que els pressupostos “cauen en la reincidència” en pressupostar obres que no s'han executat al llarg d'aquest exercici perquè quan es van projectar no es comptava amb els recursos adjudicats”, com és el cas de l'escola infantil Sambori. “Enguany es van consignar 100.000 euros per a les obres, però han acabat perduts perquè aquest govern té altres prioritats, com els concerts”. Així mateix, reprova la falta de suport real al sector cultural i festiu, amb una assignació mínima, alhora que “irreal”, de 195.000€ per a la Fira d'Onda. “No podem votar a favor d'uns pressupostos que naixen caducats i donen per amortitzats projectes que de veritat són necessaris per a la ciutadania d'Onda”.

Pujar