elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La política verda d'Onda creua l'Atlàntic per a participar en un fòrum de l'ONU

La política verda d'Onda creua l'Atlàntic per a participar en un fòrum de l'ONU
  • La ciutat presentarà a Washington la seua estratègia de desenvolupament verd i rebrà el reconeixement ‘Ciutat de l'Arbre 2022’

Onda, compromesa amb la conservació del medi ambient i la sostenibilitat, participarà en el Fòrum Mundial sobre Boscos Urbans a Washington. En aquest esdeveniment d'importància global, el consistori presentarà la seua estratègia de desenvolupament sostenible i, així mateix, rebrà el reconeixement com a ‘Ciutat de l'Arbre 2022’.

El Bosc Olímpic, el projecte que ha valgut a Onda aquest reconeixement internacional, ha sigut atorgat només a quatre ciutats en tota Espanya. Aquest assoliment reflecteix el ferm compromís d'Onda amb la preservació del medi ambient i la seua contribució a la lluita contra el canvi climàtic.

En aquesta línia, el consistori també donarà visibilitat en el fòrum de Washington al Pulmó Verd, un projecte que també reflecteix l'esforç continu de la ciutat per convertir-se en un lloc més respectuós amb el medi ambient i la sostenibilitat. Aquesta ambiciosa actuació transformarà una àrea degradada, com és l'entrada a la ciutat copada de fàbriques en ruïnes, en un espai verd, contribuint així al benestar dels ondenses i a l'objectiu global de conservació ambiental.

En aquest sentit, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat que “la participació d'Onda en aquest fòrum internacional subratlla el nostre continu compromís amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient per a continuar liderant el camí cap a un futur més verd”. "És un orgull que Nacions Unides premie la nostra estratègia sostenible per a deixar una terra millor de la que ens trobem a les generacions esdevenidores", ha afegit.

Fòrum mundial sobre boscos urbans 2023

L'objectiu del Fòrum Mundial sobre Boscos Urbans és destacar exemples positius d'enfocaments de planificació, disseny i gestió implementats per ciutats de diferents cultures, estructures i grandàries, per a optimitzar la contribució dels boscos urbans i la infraestructura verda en termes de desenvolupament econòmic, conservació ambiental, resiliència, cohesió social i participació pública.

El programa "Tree Cities of the World" cerca promoure una xarxa diversa de comunitats, professionals, defensors i científics que treballen junts per a aconseguir boscos urbans sostenibles a nivell mundial. Es tracta d'una iniciativa global gestionada conjuntament per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) i la Fundació Arbor Day als Estats Units. El seu propòsit principal és reconéixer i celebrar el compromís de les ciutats de tot el món en la cura i manteniment dels seus boscos urbans.

Processos participatius

Així mateix, l'Ajuntament d'Onda està duent a terme els seus projectes de manera inclusiva, involucrant activament a entitats veïnals, empreses, organitzacions i residents en un esforç per obtindre el suport unànime de la població. En un futur pròxim, en col·laboració amb aquests actors clau, el consistori durà a terme la plantació d'aproximadament 500 arbres com a part integral del seu ambiciós projecte conegut com el Bosc Olímpic.

Pujar