elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda segueix impulsant accions per a millorar la lluita contra la violència de gènere

Onda segueix impulsant accions per a millorar la lluita contra la violència de gènere

    L'Ajuntament d'Onda ha tornat a coordinar una 'Mesa de Coordinació' en matèria de Violència de Gènere amb la finalitat d'estudiar noves vies per a lluitar contra aquesta xacra i per a seguir treballant en el protocol de protecció de les víctimes. La tinent d'alcalde de la Policia Local i Política Social de l'Ajuntament, Mari Carmen Aguilella, ha presidit aquesta trobada, en la qual també han participat el Comissari Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo; l'Oficial de la Policia Local encarregat de la Unitat de VIOGEN, José Antonio García; membres del cos de la Guàrdia Civil d'Onda; i tècnics dels departaments d'Igualtat i de Serveis Socials del consistori.

    En la reunió, s'ha realitzat una valoració de la víctimes que tant la Policia Local com la Guàrdia Civil comparteixen en el municipi i, a més, s'ha posat l'accent en la necessitat de cercar noves fórmules per a la prevenció del maltractament, especialment en edat adolescent. "En els últims temps, s'ha detectat que moltes de les intervencions policials en aquest àmbit s'han realitzat sobre adolescents", ha informat el Comissari Cap Izquierdo, qui ha afegit que, "a tot açò se li suma que encara en l'actualitat existeixen actituds masclistes entre els joves, la qual cosa suposa un greu problema per a lluitar contra les desigualtats entre gèneres i les actituds sexistes, i dificulta enormement eradicar la violència de gènere". En aquest sentit, Aguilella ha explicat que "per a aquest equip de govern la prioritat és la sensibilització de la població i la prevenció en aquesta matèria. Per açò, anem a engegar un projecte que consistirà en la realització de diferents xarrades i accions dirigides principalment a l'alumnat onder de Secundària dels centres educatius i a la població juvenil en general". Amb aquesta nova proposta, que encara s'està acabant de perfilar, Aguilella ha destacat que "pretenem analitzar les actituds dels adolescents davant la violència de gènere, així com les seves idees i creences sobre com es genera i, a més, advertir de les conseqüències que té aquesta xacra social".

    L'equip de govern que lidera l'alcalde Ximo Huguet està sumant tots els recursos necessaris per a eradicar els casos de violència de gènere en la localitat i oferir suport a les víctimes. "Per açò, se segueix treballant en la prevenció i intervenció en situacions de violència i a assegurar que tant les dones, com les seves filles i fills, reben una resposta unànime i professional des de tots els àmbits, potenciant la intervenció ràpida i coordinada de totes les forces de seguretat", ha explicat Aguilella. Finalment, Izquierdo ha recordat que "l'adhesió de forma conjunta de la Policia Local i Guàrdia Civil a la plataforma VIOGEN, que permet realitzar un seguiment de les víctimes a nivell nacional, va ser una altra de les mesures preses per a poder donar una resposta més ràpida i eficaç, i que està donant molt bons resultats".

    Pujar