elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda realitza una rehabilitació mediambiental en el vessant del seu castell

Onda realitza una rehabilitació mediambiental en el vessant del seu castell
  MÉS FOTOS
  Onda realitza una rehabilitació mediambiental en el vessant del seu castell - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda està duent a terme la rehabilitació mediambiental en dues zones del vessant del castell, la zona A del Asquellador, on estan el carrer Montesa, carrer Tremedal i Borriana, i la zona B, en els voltants de l'aparcament del carrer del Botànic. La societat laboral local, Solucions Forestals Agràries, juntament amb el seguiment de la Conselleria de Medi ambient són els encarregats del treball de neteja. El tinent d'alcalde de Sostenibilitat d'Onda, Ángel Badenas, explica que “és una actuació necessària per a assegurar la sostenibilitat de la ciutat i la seguretat de la zona” i afig que “des del consistori tractem d'impulsar l'economia local, per açò les empreses de la ciutat són les encarregades de realitzar aquest tipus de treballs, volem premiar l’emprenedoria i la lluita contra la desocupació i l'exclusió social”.

  L'actuació consisteix a crear una banda de protecció en la qual es procedirà a l'esbrosse i poda d'aproximadament 6 metres des de les cases. Cal destacar que també s'eliminaran les figueres de pala malaltes, ja que són un element al·lòcton, és a dir, invasiu. Sobre la superfície es condicionaran espècies autòctones com el margalló, lledoner, garroferes, oliveres, entre uns altres. La rehabilitació de la vegetació compta amb l'aprovació i seguiment de la Conselleria de Medi ambient, de la mà de l'agent mediambiental Javier Gago.

  Durant els treballs de la rehabilitació mediambiental ha aparegut un mantell de residus urbans com a botelles, llandes, plàstics, així com altres objectes voluminosos, en retirar les restes de poda i figueres de pala malaltes que hi havia en la zona. Ángel Badenas declara que “açò està entorpint la labor prioritària d'aquesta actuació i suposarà despeses extraordinàries a l'Ajuntament” i afegix que “la solució a aquest problema ha de vindre de la conscienciació i sensibilització de tota la ciutadania ondense respecte a com gestionem els nostres residus i dipositar-los en els contenidors corresponents, dels quals disposa en tota la ciutat. Anem a seguir insistint que entre tots podem construir una ciutat millor”.

  Pujar