elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda presenta la campanya ‘Ompli el cor’ per a promocionar una vida saludable

Onda presenta la campanya ‘Ompli el cor’ per a promocionar una vida saludable

    L'Ajuntament d'Onda s'ha sumat a la campanya Ompli el cor per a conscienciar i informar sobre la importància de portar una vida activa i saludable, no solament en el pla físic, si no també en el mental i en l'emocional. El tinent d'alcalde de Cultura i Dinamització Lingüística, Lluís Pastor, i la tinent alcalde de Serveis a la Ciutadania, Encarna Ribes, han presentat aquesta campanya conjunta que està especialment dirigida fonamentalment a les persones majors. Pastor ha explicat que “hem editat un calendari emocional en valencià que proporciona pautes saludables i ajuda a adquirir hàbits per a millorar la salut en tots els àmbits. Es tracta de millorar la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten, en aquest cas el sector de la població de la tercera edat, facilitant que tinguen al seu abast recursos per a fer el seu dia a dia més fàcil”.

    Per part seua, Ribes ha indicat que “aquests dietaris, que s'han  repartit entre els usuaris del CIM Montí, dels tallers saludables i del Centre de Dia, els proporcionen accions periòdiques per a fer constar l'estat d'ànim i poder posar solució a les problemàtiques. A més, conté activitats programades com pintar mandalas, caminar, llegir, escriure o cantar i els dóna consells sobre alimentació. A més, afavoreix la concentració, la psicomotricitat i la relaxació, amb activitats que ajuden la prevenció i el xoc de malalties neurodegeneratives, omplint el cor d'emocions. Es tracta de posar de rellevància el que s'està sentint i ajudar a detectar els problemes per a poder posar una solució primerenca i evitar que es facen més grans”.

    Els tinents d'alcaldes han comentat que “Onda està dins de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i aquesta és una activitat més dins de les moltes que s'organitzen sobre aquest tema. Treballem en la línia de continuar avançant i millorant la salut de les nostres veïnes i veïns amb xicotetes accions que faciliten la seua vida. Esperem que aquesta campanya tinga un bon acolliment i que puguem ajudar  als onders, sobretot als més majors, a desenvolupar estratègies per a mantindre i millorar les seues capacitats mentals”.

    Pujar