elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda planta la llavor del seu Bosc Olímpic que tindrà més de 1.000 exemplars autòctons

Onda planta la llavor del seu Bosc Olímpic que tindrà més de 1.000 exemplars autòctons
  Galeria de fotos
  Inauguració del Bosc Olímpic Espanyol d'Onda
  Inauguració del Bosc Olímpic Espanyol d'Onda
  MÉS FOTOS
  Onda planta la llavor del seu Bosc Olímpic que tindrà més de 1.000 exemplars autòctons - (foto 2)
  Onda planta la llavor del seu Bosc Olímpic que tindrà més de 1.000 exemplars autòctons - (foto 3)
  Onda planta la llavor del seu Bosc Olímpic que tindrà més de 1.000 exemplars autòctons - (foto 4)

  Onda ha inaugurat el Bosc Olímpic amb l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, encapçalant l'esdeveniment, acompanyada pel president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i Elena Salvador, Directora de zona de Castelló de Banc Santander. La presència destacada de figures com l'exfutbolista Enrique Saura i el medallista paralímpic Pepe Ramos, tots dos ondenses, o l'exatleta olímpic Andrés Vera, també ha afegit un toc especial a la jornada.

  En esta ocasió, autoritats, esportistes olímpics, representants d'entitats i veïns d'Onda s'han unit per a plantar nous arbres, contribuint així a l'expansió del Bosc Olímpic. Estos nous exemplars se sumaran als més de 100 plantats ja per veïns i empreses locals, resultant en una variada col·lecció de més de 1.000 espècies autòctones que conformaran el Bosc.

  L'alcaldessa d'Onda ha expressat la seua gratitud cap als ondenses, afirmant que "els veïns d'Onda han demostrat un fort compromís amb el Bosc Olímpic, un bonic projecte compartit per una terra i la seua gent". “Hui Onda ha guanyat una medalla d'or en esport, sostenibilitat i vida saludable. Però, lluny de conformar-nos, continuarem entrenant per a guanyar la carrera de fons que és deixar un futur millor a les generacions esdevenidores”, ha afegit.

  Per part seua, el president del COE ha assegurat que “és un honor inaugurar el Bosc Olímpic Espanyol d'Onda com un referent del seriós compromís d'Onda amb la sostenibilitat mediambiental i social”.

  Iniciativa sostenible

  La iniciativa del Bosc Olímpic Espanyol és una actuació del Comité Olímpic Espanyol (COE) juntament amb Banc Santander, Soci Global de l'Estratègia de Sostenibilitat del COE. La iniciativa té el seu origen en l'acció i compromís adquirit per Banc Santander i COE durant els JJOO de Tòquio per a realitzar una acció de compensació de petjada de carboni en funció de les medalles i diplomes obtinguts per la Delegació Espanyola en els JJOO de Tòquio.

  El COE ha seleccionat Onda i altres quatre municipis espanyols per a la plantació d'estos boscos, com a part d'un esforç conjunt per a compensar les emissions de carboni dels desplaçaments dels atletes olímpics. La ubicació estratègica del Bosc Olímpic, situat en una parcel·la d'aproximadament 30,000 m² entre hortes de cítrics i naus industrials en els camins Miralcamp i Corral de Diago, subratlla la seua importància com un projecte col·laboratiu del Comité Olímpic Espanyol (COE) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), amb el suport del Banc Santander.

  Absorció de CO₂

  S'espera que el Bosc d'Onda, amb la plantació de 400 oliveres, 400 garroferes, 85 alzines i 15 freixes, absorbisca fins a 134 tones de CO₂, consolidant així la seua contribució a la sostenibilitat ambiental. Per a participar en este projecte, tant particulars com empreses poden inscriure's en el formulari de l'Ajuntament (https://bit.ly/3kydmzz) i contribuir plantant arbres per al Bosc Olímpic.

   

  Pujar