elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2022

Onda llueix en FITUR la seua pionera i innovadora oferta de senderisme en família

Onda llueix en FITUR la seua pionera i innovadora oferta de senderisme en família
  • Arranca en aquesta localitat castellonenca el projecte de rutes senderists 'Espanya camina'

'Onda Camina', l'innovador i pioner projecte que la localitat ha posat en marxa, amb la finalitat d'oferir una alternativa sostenible i saludable, una iniciativa per a tota la família, ha centrat la promoció que el municipi castellonenc ha presentat en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) de la mà de la seua alcaldessa, Carmina Ballester.

Aquesta innovadora plataforma naix amb l'objectiu de promoure el turisme actiu mitjançant rutes senderistes úniques i un pioner sistema de gratificació.

Carmina Ballester ha assenyalat que es tracta d'una campanya de promoció del patrimoni natural d'Onda, amb l'objectiu d'apostar per un "turisme sostenible, saludable i en família", una iniciativa molt més ambiciosa que culminarà amb 'Espanya camina' a nivell nacional.

Així, a través de l'eina interactiva www.ondacamina.com l'usuari trobarà tota la informació sobre les rutes que discorren pels llocs més emblemàtics del terme municipal d'Onda i paratges de la Serra Espadán. Hi ha cinc nivells de rutes: Kids, lleu, moderat, intens i extrem. L'usuari pot triar el nivell, la ruta i consultar tota la informació d'utilitat com a mapes, punts d'interés així com material audiovisual de gran qualitat sobre la ruta a realitzar, a més d'accedir a contingut extra com els tracks GPS, telemetries de les rutes, sortejos o concursos.

Conqueridor del territori ondense

El punt nou, i amb l'objectiu de fidelizar als visitants, radica en la creació d'un carnet senderista que, després de realitzar la ruta i verificar el pas pels punts d'interés a través de fotografies, serà segellat en l'Oficina de Turisme. Quan el caminante haja completat totes les rutes disponibles d'un mateix nivell se li farà lliurament d'una insígnia, que al seu torn serà una part de la medalla que es formarà quan es completen totes les rutes de tots els nivells i que acreditarà com a 'Conqueridor del territori ondense'.

En la mateixa web els usuaris també podran compartir els seus comentaris i impressions sobre la ruta per a animar a altres grups a realitzar-la. En aquest mateix espai també es vincularà l'oferta gastronòmica, lúdica i cultural d'Onda perquè els qui ho desitgen puguen completar l'experiència i passar uns dies únics a la ciutat.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha sigut l'encarregada de presentar aquest projecte al costat del regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, i el responsable de l'empresa desenvolupadora Rider Desing Co, Paul Sánchez.

Onda 2030

“Onda vol ser capital del senderisme i hui fem un pas de gegant feia aquest il·lusionant repte. Onda Camina compleix amb el triple objectiu de posar en valor el ric patrimoni natural d'Onda, fomentar el turisme actiu i els seus beneficis per a la salut i sumar oportunitats econòmiques a la nostra ciutat, consolidant-se com a destí de senderisme. Tres objectius que s'alineen amb el pla d'acció Onda 2030 que estem desenvolupant per a deixar a les generacions esdevenidores una ciutat més sostenible i amb millor qualitat de vida”, ha assenyalat la primera edil.

Pujar