elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda inicia una campanya per a eliminar les bosses de plàstic en el municipi

Onda inicia una campanya per a eliminar les bosses de plàstic en el municipi
  MÉS FOTOS
  Onda inicia una campanya per a eliminar les bosses de plàstic en el municipi - (foto 2)
  Onda inicia una campanya per a eliminar les bosses de plàstic en el municipi - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Onda aposta per la cura del medi ambient i ha iniciat una campanya per a l'eliminació de les bosses de materials plàstics. El tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica i Sostenibilitat, Ángel Badenas, explica que "aquest equip de govern que dirigeix l'alcalde, Ximo Huguet, té com a objectiu l'increment de la qualitat de vida de la ciutadania en cadascuna de les seues accions. Aquesta nova campanya que hem iniciat cerca conscienciar sobre la importància de reduir el consum de plàstics per a crear un entorn millor. Per a començar, hem repartit als comerciants del mercat unes borses reutilitzables de materials no plàstics que poden significar un descens en l'ús d'aquests materials, a més, també es repartiran a la resta de la ciutadania en el punt d'informació".

  Aquesta campanya s'inicia després d'una proposta del regidor d'Onda Sí Se Puede, Manuel Escrig, en sessió plenària i que es va aprovar per unanimitat de tots els grups. El mateix Escrig indica que "els plàstics estan suposant un problema mediambiental a nivell global i volem posar el nostre granet d'arena. Per exemple, les bosses es fragmenten en trossos imperceptibles que es desplacen en l'aire, acaben en el mar i que són ingerides pels animals marins que després ens mengem els humans, amb el perjudici que això suposa per a la salut de les persones" i afig que "a nivell europeu i autonòmic s'estan prenent mesures per a prohibir aquests materials d'un sol ús a partir del 2021 i l'Ajuntament no es pot quedar arrere i ha volgut avançar-se en aquest 2018. A partir d'ara, el consistori no utilitzarà bosses de plàstic i es repartiran 2.000 de tela per a facilitar aquesta tasca i s'inicia una labor de conscienciació sobre aquest tema".

  Així mateix, Badenas conclou dient que "durant tota la legislatura hem treballat perquè Onda siga una ciutat millor i hem dut a terme multitud d'iniciatives per a treballar per un futur més sostenible. Aquesta acció que hem presentat se suma a les que ja hem desenvolupat durant aquests últims tres anys i que mostren un alt grau de compromís amb el medi ambient".

  Pujar