elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda impulsa un curs de col·locació de taulells de gran format d'acord amb les empreses

Onda impulsa un curs de col·locació de taulells de gran format d'acord amb les empreses
  MÉS FOTOS
  Onda impulsa un curs de col·locació de taulells de gran format d'acord amb les empreses - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda ha impulsat un curs de formació en col·locació de taulells de gran format després de comprovar la necessitat que existeix en la indústria ceràmica de personal amb aquesta formació. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, explica que "des que vam iniciar les labors de govern, hem estat molt preocupats pels temes d'ocupació, per això, encara que les competències no són municipals, vam decidir dur a terme tot allò que estiguera a les nostres mans per a millorar la situació de les persones d'Onda. Així, vam començar una sèrie de contactes amb les empreses per a dirigir la formació municipal i orientar-la a aquelles necessitats que pogueren tindre a cada moment. En aquest cas, hem pogut constatar que a causa dels canvis en els formats dels taulells existeix aqueixa necessitat de personal per a la seua col·locació i vam inicar aquests cursos per a facilitar l'accés al mercat laboral de la forma més ràpida possible".

  D'aquesta forma, el consistori onder ha encetat ja els tràmits perquè aquest curs que rep el nom de 'Curs de capacitació per a la col·locació de revestiments amb rajoles ceràmiques de gran format', juntament amb el de 'Procés de fabricació de rajoles ceràmiques per monococció' siga una realitat durant aquest any i dins dels programes d'ocupació municipals es puga donar resposta a aquesta necessitat que té la indústria ceràmica. Huguet explica que "des del departament de Dinamització Econòmica, que dirigeix el tinent d'alcalde, Ángel Badenas, hem apostat per oferir oportunitats per a cada onder i avançar sense deixar a ningú en el camí. Per això impulsem aquest tipus d'iniciatives que busquen millorar la vida de la ciutadania i que estan donant els seus fruits, ja que des del 2015, el nombre de persones desocupades ha passat de 3.000 a 1.710, reduint la taxa de l'atur d'un 30% a un 14%".

  Així mateix, des del Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d'Influència a la província de Castelló, que està presidit per l'alcalde d'Onda, també s'ha observat aquesta tendència de falta de professionals en certs oficis i s'impulsa el 'Curs d'iniciació i capacitació per a la col·locació de revestiments amb rajoles ceràmiques de gran format' que va en la mateixa línia dels proposats per l'Ajuntament d'Onda. "L'objectiu general del curs és proporcionar als alumnes un coneixement integral dels materials i tècniques de col·locació de revestiments ceràmics amb tot tipus de rajoles ceràmiques i realitzar la capacitació bàsica per a millorar la seua ocupabilitat i poder desenvolupar-se professionalment en l'ofici d'enrajolat i solat de sistemes de revestiment ceràmic, especialment amb rajoles de gran grandària i làmines ceràmiques de baixa grossària", ha conclòs Huguet.

  Pujar