elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda impulsa la campanya ‘Onda neta, és cosa de totes i tots’

Onda impulsa la campanya ‘Onda neta, és cosa de totes i tots’
  MÉS FOTOS
  Onda impulsa la campanya ‘Onda neta, és cosa de totes i tots’ - (foto 2)
  Onda impulsa la campanya ‘Onda neta, és cosa de totes i tots’ - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Onda impulsa la campanya ‘Onda neta, és cosa de totes i tots’ amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la importància de reciclar i d'utilitzar tots els mitjans disponibles pel consistori per a dur a terme una recollida de residus sòlids urbans (RSU). En la presentació de la campanya el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Territori i Sostenibilitat, Ángel Badenas, ha explicat que, “des de l'equip de govern que dirigeix l'alcalde Ximo Huguet, tenim molt clar que la conscienciació és una de les eines que tenim al nostre abast per a construir una ciutat més saludable i respectuosa amb el medi ambient entre tots. Per açò, amb aquesta iniciativa volem fomentar entre els onders bones pràctiques que poden aplicar en el seu moment a dia per a tenir una ciutat més sostenible, neta i amb major qualitat de vida”.

  La campanya està cofinançada amb els Fons Feder de la Unió Europea, obtinguts gràcies a l'Estratègia de Desenvolupament Urbana Sostenible i Integrada (EDUSI) que va elaborar l'equip de govern a l'inici de la legislatura i que destinarà 5 milions d'euros per a transformar la ciutat, i pretén conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de mantenir neta i ordenada la nostra ciutat, evitant problemàtiques que vénen succeint-se. Així, s'incidirà en la necessitat de reciclar més en origen, en la prohibició d'acumular residus en llocs no habilitats a aquest efecte i, per descomptat, es posarà l'accent en tots els serveis que ofereix l'Ajuntament als seus veïns i que es podrien utilitzar més i millor per a optimitzar els recursos.

  Durant la campanya, el consistori realitzarà tallers informatius en centres educatius i accions comercials municipals, per a donar a conèixer les normes de l'ecoparc, l'economia circular i el correcte ús dels contenidors de recollida selectiva. A més de retolar els vehicles dels serveis municipals de neteja viària i transport col·lectiu urbà, el consistori difondrà un vídeo de la campanya i repartirà flyers informatius i marxandatge per a educar i fomentar sobre la correcta gestió dels residus.

  Badenas ha argumentat que “coneixem les problemàtiques que genera la recollida de residus i per açò pensem que hem d'engegar campanyes com aquesta que van dirigides a una millor educació sobre aquests temes. La correcta gestió dels residus disminueix els costos econòmics i ecològics que aquests generen i repercuteixen en un terme municipal més net. Per a aquest equip de govern cada gest importa. Tenim una altra manera  de fer Europa i de fer Onda,  i per açò actuem amb responsabilitat i facilitant les accions a la ciutadania”.

  Pujar