elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda facilita la recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics als seus veïns sense cap cost

Onda facilita la recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics als seus veïns sense cap cost

    Gràcies a un acord entre l'Ajuntament d'Onda i l'empresa local Cándido Balleser SL, col·laboradora filial d'Iberdrola, els veïns compten ja amb un punt de recàrrega destinat a vehicles elèctrics per a efectuar càrregues gratuïtes. En aquest sentit, l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “hem arribat a un acord amb l'empresa local, Cándido Ballester, perquè els onders que disposen de cotxes que funcionen amb electricitat puguen gaudir d'aquest punt de recàrrega sense cap cost per a ells durant els pròxims dos anys. És una mesura que busca fomentar aquest tipus de transport, que pel fet que redueix les emissions de CO2 a l'atmosfera és molt més ecològic. A més, és un dels eixos en els quals es basa la mobilitat del futur”.

    El punt elèctric està situat a l'avinguda Montendre, número 30, d'Onda i consta de 10,5 metres de longitud i dos metres d'ample, per la qual cosa tindrà espai per a un vehicle i disposa d'un carregador que va connectat al corrent d'aquesta empresa. Així, els veïns d'Onda que desitgen utilitzar-ho només hauran de donar-se d'alta en una aplicació de recàrrega pública d'Iberdrola i localitzar aquest punt. Una vegada connectat el cotxe mitjançant el procediment habitual i acabada la càrrega, l'empresa no cobrarà ni un euro al consumidor, segons marca l'acord amb el consistori durant els pròxims dos anys.

    Huguet ha destacat que “hem volgut apostar per aquesta tecnologia per a fomentar un transport més net. Sabem de les dificultats que existeixen a l'hora d'adquirir aquest tipus de vehicles i els dubtes que genera en els consumidors, ja que no existeixen molts punts de recàrrega. Així, a més de beneficiar a la ciutadania d'Onda, també ens pot servir d'atractiu, ja que el transport elèctric té major acceptació a Europa i molts turistes busquen aquest tipus de punts per a planificar el seu viatge, per la qual cosa podria resultar un complement al ric patrimoni natural i cultural de la nostra localitat”.

    Pujar