elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
NADAL 2023

Onda dona la benvinguda al Nadal amb l'encesa de llums d'un arbre de ceràmica únic a Espanya

Onda dona la benvinguda al Nadal amb l'encesa de llums d'un arbre de ceràmica únic a Espanya
  • El Mercat de Nadal, juntament amb les activitats de Nadal Musical i Nadal Jove, omplirà els carrers del municipi aquest Nadal

Onda ha donat principi a les festivitats nadalenques amb l'encesa inaugural d'un espectacular arbre de ceràmica, una creació única a Espanya realitzada per la ceramista local Joana Segura i els alumnes del Taller d'ocupació Onda IX d'electricitat. Aquesta iniciativa, que combina la tradició artesanal de la ceràmica amb l'esperit festiu del Nadal, marca l'inici d'una temporada plena de llum, color i creativitat a Onda.

L'arbre de ceràmica no sols il·lumina El Pla, plaça central d'Onda, sinó que també representa la rica herència artística i cultural del municipi. Cada peça ha sigut acuradament elaborada a mà, destacant la destresa i el talent de la ceràmica artesanal. En aquesta línia, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat: "La ceràmica artesanal arriba a aquestes dates tan entranyables de la mà d'aquestes peces decoratives, que no sols il·luminen el Nadal, sinó que també ressalten la importància de preservar i donar suport a la història d'Onda".

La celebració nadalenca a Onda no es deté ací; tots els barris i carrers s'ompliran de motius i elements nadalencs, incloent-hi un trineu, una bola i un os, creant un ambient festiu i acollidor per a ondenses i visitants. La vesprada també ha estat marcada per la benedicció del tradicional Belén en el Raval, amb la participació de Mossén Jordi, rector de l'Església de l'Asunción d'Onda.

Concurs de Decoració Nadalenca

A més, els ondenses se submergeixen encara més en l'esperit nadalenc amb la segona edició del 'Concurs de Decoració Nadalenca', un esdeveniment que busca fomentar la creativitat dels veïns i afegir un toc festiu als carrers. Amb categories col·lectives i particulars, el concurs ofereix als participants l'oportunitat de guanyar premis que oscil·len entre 1.000 i 250 euros.

Programació

Onda continuarà vibrant amb l'esperit nadalenc amb una variada programació d'esdeveniments per a totes les edats. Des del Mercat de Nadal, que es durà a terme els dies 2 i 3 de desembre en el Raval, fins al Nadal Musical, programat del 9 de desembre al 5 de gener en la Carpa de Festes, i el Nadal Jove, que tindrà lloc del 26 al 29 de desembre, oferint activitats culturals i d'entreteniment dissenyades per a tots els públics, Onda es convertirà en l'epicentre de la màgia del Nadal.

MÉS FOTOS
Onda dona la benvinguda al Nadal amb l'encesa de llums d'un arbre de ceràmica únic a Espanya - (foto 2)
Onda dona la benvinguda al Nadal amb l'encesa de llums d'un arbre de ceràmica únic a Espanya - (foto 3)
Onda dona la benvinguda al Nadal amb l'encesa de llums d'un arbre de ceràmica únic a Espanya - (foto 4)
Onda dona la benvinguda al Nadal amb l'encesa de llums d'un arbre de ceràmica únic a Espanya - (foto 5)
Pujar