elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda destinarà més d'1,3 milions d’euros al foment de l'ocupació en el 2019

Onda destinarà més d'1,3 milions d’euros al foment de l'ocupació en el 2019
  MÉS FOTOS
  Onda destinarà més d'1,3 milions d’euros al foment de l'ocupació en el 2019 - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda segueix immers en l'elaboració dels pressupostos municipals per al pròxim any 2019. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que aquests comptes van a contemplar de forma inicial més d'1,3 milions d'euros en el foment de l'ocupació i explica que "per a nosaltres és una prioritat i, sempre dins de les possibilitats i les competències del consistori, anem a treballar perquè tothom tinga una oportunitat de treball a Onda. Som conscients de la problemàtica que ha existit amb l'atur en la localitat, per açò és una prioritat d'aquest equip de govern pal·liar aquesta situació i encara que hem obtingut bons resultats amb un descens de més d'1.000 aturats, anem a seguir fent allò que estiga en les nostres mans per a reduir més les xifres".

  Així, les xifres que manegen des del departament d'Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, es distribueixen en tres partides principals. La primera són més de 900.000 euros per a programes d'ocupació, que tan bons fruits han oferit en els últims anys, i que són, entre uns altres: Personal T'Avalem; Onda VI; AEDL; Personal d'inserció: EMPUJU i EMCUJU; la Brigada Verda o el Pla Estratègic de Comerç i Turisme. A més, vam seguir apostant per l'agència d'ocupació que ajuda a qualsevol ciutadà d'Onda a trobar una ocupació que s'adeqüe a les seues característiques. Així mateix, el consistori va a continuar amb les subvencions per a empreses que contracten a persones aturades destinant 125.000 euros a ajudes directes a l'ocupació. Finalment, es destinaran quasi 300.000 euros a beques de postgrau, per a estudiants, per a persones amb diversitat funcional o víctimes de la violència de gènere.

  "A més d'aquestes inversions, des de l'equip de govern seguim gestionant per a aconseguir les diferents subvencions que se'ns puguen concedir des d'altres administracions i que puguen ajudar-nos a generar oportunitats, que és la nostra prioritat", indica l'alcalde que afig que "aquesta és la política que hem dut a terme durant tota la legislatura i que, sens dubte, ens ha ajudat a obtenir unes xifres positives en la reducció de la desocupació, però hem de continuar treballant perquè continue aquesta tendència en el nostre municipi".

  Finalment, Huguet comenta que "encara seguim recopilant totes les dades econòmiques per al pròxim exercici, però amb la informació que tenim, sabem que els comptes del 2019 van a tenir un marcat caràcter social, de col·laboració amb el teixit associatiu de la localitat per a resultar el més inclusius possible, seran uns pressupostos que van a invertir molt en el futur d'Onda i, amb les xifres que hem pogut conèixer avui, van a invertir una bona quantitat a generar possibilitats d'ocupació per a aquelles persones d'Onda que ho necessiten".

  Pujar