elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda continua lluitant contra les plagues de mosquits

Onda continua lluitant contra les plagues de mosquits

    L'Ajuntament d'Onda contínua amb la campanya per a evitar les plagues de mosquits en la localitat. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que, “portarem al pròxim Ple  l'autorització a la Diputació de Castelló perquè actue a les zones no urbanes de la localitat aplicant el Pla Provincial de Tractament de Mosquits mitjançant el Servei de Prevenció i Control de Plagues. A més, aquest equip de govern, a través de l'àrea de Sostenibilitat, que dirigeix el tinent d'alcalde, Ángel Badenas, continuarà actuant a les zones a les quals l'ens provincial no arribe, perquè així estiga cobert el 100% del territori. És prioritari evitar l'aparició de plagues, per això, venim posant en marxa actuacions de prevenció i control de mosquits. Així mateix, es realitzen les pertinents inspeccions en diferents zones del municipi per a identificar possibles focus de proliferació del mosquit tigre, especialment en embornals i zones d'aigua estancades”.

    Així mateix, l'alcalde ha informat que, després de l'avaluació inicial, s'ha registrat una menor presència de larves en la localitat, degut en gran manera a les baixes precipitacions que aquest hivern s'han produït a Onda. Encara així, es procedirà a l'aplicació del tractament corresponent per a evitar la propagació d'aquesta espècie. El tractament és el mateix que en anys anteriors, començant amb un tractament larvicida amb productes biològics respectuosos amb el medi ambient, que s'està aplicant en diferents punts de la localitat, així com en tots els embornals del nucli urbà on l'Ajuntament té accés.

    L'alcalde ha recordat que, “encara que des del consistori realitzem esforços per a previndre plagues en les zones municipals, el mosquit tigre sol depositar els seus ous en xicotets punts d'aigua estancada que poden estar en propietats privades. Per això, es va crear en 2016 una ordenança per a comptar amb un instrument normatiu que permeta actuar en terrenys d'aquesta índole, que és on major risc de proliferació del mosquit hi ha. Els propietaris de terrenys o solars estan obligats a mantindre'ls en bones condicions i nets d'herbes, fems, enderrocs i aigües estancades, per a contribuir a evitar la proliferació de plagues”.

    D'aquesta manera, es tornen a adoptar un any més les mesures necessàries per a garantir l'absència de plagues de mosquits ara que arriba el bon temps, de manera que no tornen a repetir-se episodis greus com en ocasions anteriors. “Per a això, és imprescindible la col·laboració entre administracions i de la ciutadania, és un problema que produeix situacions incòmodes que estan afectant a tota la província en els últims anys i que, amb les temperatures impròpies que s'estan produint, requereix una actuació primerenca i contundent. En aquest cas, sumarem els esforços de l'ens provincial als del consistori onder i intentarem mitigar aquestes plagues d'insectes”, ha conclòs l'alcalde.

    Pujar