elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2024

Onda aposta per un espectacle visual de llums al castell de les 300 torres per a potenciar el seu turisme

Onda aposta per un espectacle visual de llums al castell de les 300 torres per a potenciar el seu turisme
  • La millor tecnologia led vestirà l'històric castell de les 300 Torres a partir del solstici d'estiu

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, acompanyada per la regidora de Comerç i Turisme, María Baila, han presentat en FITUR una novetat en el seu emblemàtic castell de les 300 Torres. La ‘joia de la corona’ de la ciutat serà il·luminada per la tecnologia LED pionera, la mateixa que genera els grans espectacles de llums com els de Disney o el Santiago Bernabeu. Un atractiu turístic i visual que pretén elevar a Onda. A més, aquesta millora està pensada per a poder visitar la fortalesa a la nit també i, d'aquesta manera, convidar els visitants a quedar-se a pernoctar en el municipi.

La proposta presentada en 2024 pretén fer valdre els monuments principals de la ciutat. Així mateix, han destacat que "Onda ho té tot", per això creuen en una campanya que enamore al turista des dels 5 sentits en un ambient sostenible. Onda ofereix una experiència integral i la nova il·luminació de la fortalesa, “no sols vist Onda, sinó que es queda allí”, declara Ballester. “L'atractiu turístic més innovador i visual que sumarà Onda en els últims anys i des d'aquest Ajuntament continuarem treballant per oferir la millor experiència per a compartir temps amb amics o família”, afig.

Per part seua, Balla ha ressaltat que “aquest projecte d'il·luminació del Castell s'integra amb els recursos turístics que estem potenciant a Onda”. “La nostra ciutat, reconeguda per la seua rica història i patrimoni cultural, s'ha convertit en un destí de gran interés tant per a locals com per a visitants internacionals”, ha afegit. El consistori ha aprofitat aquest prestigiós esdeveniment per a exhibir no sols la revolucionària transformació lumínica del Castell, sinó també els diversos enclavaments turístics naturals i històrics que fan de la ciutat un destí únic.

Il·luminació Castell


Aquest innovador projecte d'il·luminació per al Castell d'Onda transformarà l'emblemàtica fortalesa en un espectacle visual únic. La iniciativa implica la substitució de l'obsoleta il·luminació del castell per un sistema intel·ligent de tecnologia LED, similar a l'utilitzat en parcs temàtics de renom i estadis d'equips europeus de futbol, com els de la talla del renovat estadi Santiago Bernabéu.

Les llums d'última generació que adornaran les muralles permetran una personalització sense precedents. Amb la capacitat d'exhibir una gamma infinita de colors, podran crear xous lluminosos estàtics o dinàmics, oferint una experiència visual nocturna única per als visitants. Aquest canvi no sols busca destacar el valor turístic i cultural del castell, sinó també augmentar les pernoctacions i fomentar el creixement dels serveis d'hostaleria durant les nits del cap de setmana.

Recursos turístics

A més de la transformació lumínica del Castell d'Onda, declarat Bé de Rellevància Cultural, la ciutat ofereix una àmplia gamma de recursos turístics que la converteixen en un destí únic. Enclavada a 25 quilòmetres de la capital provincial, Castelló, Onda es destaca per la seua rica història i herència cultural, recolzada per monuments emblemàtics.

Els visitants poden explorar els diversos museus que ofereix la ciutat, com el Museu del Taulell Manolo Safont, amb una impressionant col·lecció de 80.000 peces ceràmiques, o el Museu d'Història i Arqueologia del Castell, que reflecteix la importància històrica del municipi. A més, de la renovada factoria cultural ‘La Campaneta’, una antiga fàbrica amb molts anys d'història ceràmica i la Torre de la Presó, un nou recurs històric i cultural situat en l'enclavament medieval de la Plaça del Almudín, ha rebut més de 5.000 visitants en el seu primer any d'obertura.

Onda també és famosa per les seues festivitats, destacant la Fira d’Onda amb música al carrer, processons i esdeveniments taurins. Així mateix, destaca per la seua rica tradició gastronòmica, oferint plats autèntics com el ‘pastís’ o la tradicional olla. A més de dolços com a 'cocs malfetes' i 'pastissets de moniato' que ofereixen als visitants una experiència culinària.

Pujar