elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Onda treballa en el seu Pla Local de Residus

L'Ajuntament d'Onda treballa en el seu Pla Local de Residus

    L'Ajuntament d'Onda està treballant en el seu Pla Local de Residus. Entre altres accions, inclou per al pròxim any 2019 una auditoria del servei de recollida que pretén conèixer com es gestionen els residus d'envasos lleugers i paper-cartó per a identificar què elements poden millorar-se, quins han d'adaptar-se i aquells que funcionen correctament, però puguen potenciar-se. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet ha assenyalat que, “durant el 2018, hem dut a terme una campanya de conscienciació i sensibilització sobre la necessitat de reciclar i mantenir neta nostra ciutat sota el lema ‘Onda neta, és cosa de totes i tots’. Aquesta iniciativa ha estat cofinançada amb els Fons Feder de la Unió Europea, que hem obtingut gràcies al treball d'inici de legislatura amb l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), i ara s'allarga un any més gràcies a les gestions que ha dut a terme l'àrea de Medi Ambient, que dirigeix el tinent d'alcalde, Ángel Badenas, per a tancar un acord amb Ecoembes, que finançarà aquesta auditoria i la resta de les accions que es van a engegar”.

    Així, el tinent d'alcalde Badenas, acompanyat pels tècnics municipals, ha mantingut una reunió amb l'empresa, en la qual, s'ha fixat que per al pròxim any, es van a mantenir les accions de sensibilització i es van a potenciar gràcies a l'acord. A més de l'estudi, Ecoembes facilitarà papereres per a la recollida d'envasos lleugers i paper-cartó en les diferents dependències municipals, inclosos els col·legis i altres centres públics. Huguet ha explicat que “aquesta és una de les peticions que hem tingut per part de les directores dels centres educatius durant la campanya ‘Onda neta, és cosa de totes i tots’ i aquest equip de govern s'ha caracteritzat sempre per escoltar a la ciutadania i construir el futur de la ciutat amb l'ajuda dels seus veïns. Treballem sempre amb responsabilitat per a donar cabuda a aquests suggeriments, sempre dins de les possibilitats del consistori”.

    A més, gràcies a l'acord, l'Ajuntament va a millorar els contenidors d'envasos lleugers amb nous dipòsits en zones on no existeixen i millorant alguns ja existents. D'altra banda, l'empresa facilitarà unes borses per a la separació en els domicilis i materials per a noves campanyes que es puguen dur a terme en els centres, acompanyant a una línia de tallers d'educació i conscienciació que es van a dirigir a tot tipus de col·lectius i que es coordinaran des del departament de Medi ambient, sota el lema: ‘Recicla amb els cinc sentits’. Finalment, Ecoembes es presta a assessorar en les noves contractacions del consistori d'Onda en matèria de gestió de residus.

    Pujar