elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Onda intensifica el control dels mosquits després de les últimes pluges

L'Ajuntament d'Onda intensifica el control dels mosquits després de les últimes pluges
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament d'Onda intensifica el control dels mosquits després de les últimes pluges - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda continua amb els tractaments de control de plagues de mosquits, que s'estan realitzant en la població des de fa diversos mesos. De fet, aquestes últimes setmanes s'han intensificat els treballs de control i eliminació de larves, després de les fortes precipitacions que han deixat algunes zones amb estancament d'aigua. En aquest sentit, l'alcalde, Ximo Huguet, ha informat que "els últims episodis d'intenses pluges a Onda poden afavorir la creació de noves superfícies humides amb les condicions idònies per a les larves. Aquest fet ens ha motivat a dur a terme accions preventives i a intensificar els treballs amb tal d'evitar l'aparició de nous focus, especialment en llocs d'aigua estancada i embornals".

  Com ja es va explicar al començament de la campanya per a combatre les plagues, el cronograma d'aplicació de tractaments és el mateix que en anys anteriors, començant amb un tractament larvicida amb productes biològics respectuosos amb el medi ambient, que es continua aplicant en diferents punts de la ciutat, així com en tots els embornals del casc urbà on l'Ajuntament té accés.

  Així mateix, l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha recordat que, "encara que des del consistori realitzem esforços per a prevenir plagues a les zones municipals, el mosquit tigre sol dipositar els seus ous en xicotets punts d'aigua estancada que poden estar en propietats privades. Per açò, es va crear en 2016 una ordenança per a comptar amb un instrument normatiu que permeta actuar en terrenys de propietat privada, que és on major risc de proliferació del mosquit hi ha". A més, ha assenyalat que "els propietaris de terrenys o solars estan obligats a mantenir-los en bones condicions i nets d'herbes, brosses, enderrocs i aigües estancades, per a contribuir a evitar la proliferació de plagues".

  D'aquesta manera, des de l'àrea de Sostenibilitat que dirigeix el tinent d'alcalde Ángel Badenas, s'han tornat a adoptar les mesures necessàries per a garantir l'absència de plagues de mosquit. "No volem que tornen a produir-se casos com el de 2015, quan vam patir una plaga per culpa de la falta de previsió de l'anterior govern", ha afirmat Badenas, qui ha assegurat que "se seguirà informant a tots els veïns d'Onda respecte a aquest assumpte perquè puguen prendre les precaucions necessàries a tenir en compte per a evitar l'aparició de noves plagues".

  Pujar