elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Onda actua per a evitar les plagues de mosquits tigre en la localitat

L'Ajuntament d'Onda actua per a evitar les plagues de mosquits tigre en la localitat

    L'Ajuntament d'Onda ha anunciat que, un any més, s'ha activat la campanya per a evitar les plagues de mosquits en la localitat. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que, "per a aquest equip de govern, és prioritari evitar l'aparició de plagues. Per açò, hem engegat actuacions de prevenció i control de mosquits. Hem realitzat unes inspeccions en diferents zones del municipi per a identificar possibles focus de proliferació del mosquit tigre, especialment en embornals i zones d'aigua estancades".

    Després de l'avaluació inicial, s'ha registrat una menor presència de larves en la localitat, degut en gran mesura a les baixes precipitacions que aquest hivern s'han produït a Onda. Encara així, ja s'està procedint a l'aplicació del tractament corresponent per a evitar la propagació d'aquesta espècie. El tractament és el mateix que en anys anteriors, començant amb un tractament larvicida amb productes biològics respectuosos amb el medi ambient, que s'està aplicant en diferents punts de la localitat, així com en tots els embornals del casc urbà on l'Ajuntament té accés.

    L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha recordat que, "encara que des del consistori realitzem esforços per a prevenir plagues a les zones municipals, el mosquit tigre sol dipositar els seus ous en xicotets punts d'aigua estancada que poden estar en propietats privades. Per açò, es va crear en 2016 una ordenança per a comptar amb un instrument normatiu que permeta actuar en terrenys de propietat privada, que és on major risc de proliferació del mosquit hi ha". Així mateix, ha recordat que "els propietaris de terrenys o solars estan obligats a mantenir-los en bones condicions i nets d'herbes, brosses, enderrocs i aigües estancades, per a contribuir a evitar la proliferació de plagues".

    D'aquesta manera, des de l'àrea de Sostenibilitat que dirigeix el tinent d'alcalde Ángel Badenas, s'han tornat a adoptar un any més les mesures necessàries per a garantir l'absència de plagues de mosquits ara que arriba el bon temps, de manera que no tornen a donar-se els casos de fa tres anys. A més, se seguirà informant a tots els veïns d'Onda respecte a aquest assumpte perquè puguen prendre les precaucions necessàries a tenir en compte per a evitar l'aparició de noves plagues.

    Pujar