elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Turisme aconsegueix avançar l'obertura dels xiringuitos a la platja d'Oliva

Turisme aconsegueix avançar l'obertura dels xiringuitos a la platja d'Oliva
  • Amb la Resolució favorable el Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000 i la Direcció General de la Costa i la Mar

Després de diversos mesos de treball, el departament de Turisme d'Oliva ha aconseguit autorització per a avançar les dates de muntatge de diferents instal·lacions situades a la platja d'Oliva com els xiringuitos, quioscos i llocs de massatge a hui, 15 de juny.

Després de la sol·licitud realitzada per a anticipar l'inici de l'activitat en aquests establiments, el Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000, dependent de la Direcció de Medi Natural de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de la Costa i la Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic han procedit a analitzar la documentació presentada sobre l'afecció d'aquesta activitat a la Zona d'Especial Protecció (ZEC) ‘Dunes de la Safor’.

Segons l'informe realitzat per Vida Silvestre i avalat per la Direcció General de la Costa, la reproducció del corriolet cama negra és compatible amb la instal·lació i muntatge d'instal·lacions temporals, a partir de hui, 15 de juny, sempre que existisquen tanques de protecció de les zones de nidificació d'aquest ocell protegit. A més, fins i tot permet l'avançament d'aquest muntatge en algunes zones de reproducció qualificades com a Categoria 3.

Cal recordar que, fins ara, els xiringuitos  tenien prohibit el muntatge fins a l'1 de juliol, mentre que la data d'instal·lació per als quioscos era el 15 de juny, coincidint amb l'inici de la temporada de bany.

En la Resolució de la Direcció de la Costa i la Mar es recorda també, de manera general, que les actuacions autoritzades hauran de realitzar-se prou separades de la duna per a evitar afeccions sobre aquesta.

El regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva, Kino Calafat, ha mostrat la seua satisfacció per aquest avanç en l'obertura de les instal·lacions que permet generar més llocs de treball i assumir una important reivindicació dels empresaris per la pèrdua econòmica i la reducció d'ofertes d'ocupació que generava l'obertura al juliol.

A més, i segons Calafat, aquest avançament “ens permet dinamitzar el turisme i oferir als visitants diferents oportunitats d'oci a la platja d'Oliva en les mateixes condicions que les poblacions veïnes”.

Per a finalitzar, el delegat de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva ha volgut agrair la sensibilitat i la sensatesa de la decisió del Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000 i de la Direcció General de la Costa i la Mar ja que té en compte la “protecció que es realitza a Oliva del cordó dunar” i permet compatibilitzar-lo amb l'activitat econòmica.

Amb aquesta Resolució, està en les mans dels empresaris, decidir la data d'obertura de cadascuna de les seues instal·lacions sempre que el muntatge comence a partir de hui.

Pujar