31 de maig de 2020 31/5/20

Signatura de convenis urbanístics per a la futura Redona Nord d´Oliva

Signatura de convenis urbanístics per a la futura Redona Nord d´Oliva - (foto 1)

    Hui divendres, 8 de maig, s’han signat convenis urbanístics entre els propietaris de terrenys i el mateix ajuntament, amb la finalitat de cedir-los al ministeri per la construcció d’una nova glorieta que enllace, l’actual accés a l’autopista AP7 i l’N-332 en el municipi.

    Aquesta signatura de convenis, permetrà que en les pròximes setmanes, l’obra estiga executant-se, ja que va ser declarada pel ministeri de transports, com una obra d’emergència a causa de la perillositat que suposa l’actual encreuament, atés l’increment de vehicles que des de l’alliberament de l’autopista ha suposat per a aquesta cruïlla.

    L’obra, serà sufragada íntegrament pel ministeri de transport, i l’ajuntament d’Oliva cedirà els terrenys al ministeri per a la seua construcció. Aquesta gestió va començar el passat mes d’octubre. Ahir mateix va haver-hi una reunió al departament de manteniment de demarcació de carreteres del ministeri de transports, on van assistir el regidor de planejament Miguel Monzonís, la vicealcaldessa i regidora de patrimoni Ana Morell per a concretar el projecte de la glorieta, i acabar de redefinir algunes qüestions tècniques i jurídiques per a la signatura que hui s’ha produït, ja que encara que l’adquisició dels terrenys passen a formar part del patrimoni municipal fins a la seua cessió al ministeri.

    La glorieta suposarà una inversió al nostre municipi d’uns 300.000 euros,  afectarà un poc més de 9.000 m2, i l’Ajuntament invertirà aproximadament uns 45.000 euros en la compra dels terrenys que hui s’han signat els esmentats convenis. Segons el ministeri de transport aquesta infraestructura estaria executada en un període d’entre 1 i 2 mesos a partir del començament de les obres.

    Pujar