elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Rosquilleta Mar i Muntanya" conquerix al jurat del III Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’

"Rosquilleta Mar i Muntanya" conquerix al jurat del III Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’
  • El restaurant Tasta’m d’Ondara ha aconseguit guanyar aquest esdeveniment gastronòmic, en el qual han participat 19 professionals de la Comunitat Valenciana

  • El segon premi ha sigut per a la "Coca de sobrassada i carabassa del terreny " del Estalvi Bar de Fortaleny

  • El tercer ha recaigut en la recepta de Tapes La Xara amb la “Coca de porc rustit”.

MÉS FOTOS
"Rosquilleta Mar i Muntanya" conquerix al jurat del III Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’ - (foto 2)
"Rosquilleta Mar i Muntanya" conquerix al jurat del III Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’ - (foto 3)
"Rosquilleta Mar i Muntanya" conquerix al jurat del III Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’ - (foto 4)
"Rosquilleta Mar i Muntanya" conquerix al jurat del III Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’ - (foto 5)
"Rosquilleta Mar i Muntanya" conquerix al jurat del III Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’ - (foto 6)

La tercera edició del Concurs de Coques Tradicionals i Creatives “Ciutat d’Oliva” ja té guanyador. Entre els 19 professionals procedents de diferents racons de la Comunitat Valenciana, el jurat ha triat com a recepta vencedora la proposta de Xavi Pons del Restaurant Tasta’m d’Ondara amb la coca “Rosquilleta Mar i Muntanya”. El president de les Corts Valencianes, Enric Morera; Pepe Cotaina i Paco Torreblanca, president del jurat, han sigut els encarregats de lliurar aquest primer premi.

El segon premi ha sigut per a la "Coca de sobrassada i carabassa del terreny " de Estalvi Bar de Fortaleny, premi atorgat per Jordi Major, diputat de Turisme mentre que el tercer trofeu ha recaigut en la recepta de Tapes La Xara amb la “Coca de porc rustit”, que ha sigut lliurat per Yolanda Balaguer, Alcaldessa d’Oliva i Kino Calafat, regidor de Turisme.

El ventall d'experts que han triat les millors coques ha estat compost per Luís Valls del Restaurant El Poblet de València; Susi Díaz, de La Finca d'Elx; Clara Puig de la Bellacasa, xef del Restaurant Tula de Xàbia; Cuchita Lluch, membre de la junta directiva de la Real Academia de Gastronomia de España; Belén Arias, presidenta de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana; Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València; Joan Clemente, de la Xarxa de CDT's de la Comunitat Valenciana; Santi Hernández Lerma, periodista gastronòmic del programa “La Despensa” de SER València i Juan Salvador Gayà, periodista gastronòmic del blog “Al fum de la ximenera” i “Cocina valenciana”, i Paco Torreblanca, un dels grans mestres de la pastisseria mundial.

A més, el premi a la millor escola ha sigut per al CDT de Reposteria de Denia amb  la seua “Coca de Peix de Callosa”, guardó que han lliurat el president de Gastronoma, Alejandro Roda i el chef Joan Clement.

Ja per últim, la coca de la Panaderia Pa i més de Gandia ha aconseguit el premi extraordinari a la creativitat "Turia" amb la “coca de faves sacsades".

Aquesta edició ha comptat amb un concurs de coques creatives, realitzades amb pasta de sal, en el qual han participat al voltant de 300 alumnes de sisé de primària, de tots els centres escolars de la ciutat. El primer premi escolar ha sigut per al CEIP Santa Anna.

El concurs ha estat patrocinat per l'Ajuntament d'Oliva i la Regidoria de Turisme; Turisme Comunitat Valenciana “L’Exquisit Mediterrani”; València Turisme, “Delicious Valencia”; Harinas Molí de Picó; Cervezas Túria; Helados Artesanos Gelatíssim; Café Barsel; Maquinaria para Hornos Cotepa i el Gremi de Forners i Pastissers de València.

Les coques d'Oliva

A Oliva, tradicionalment els divendres s'elaboren “les coques de pasta bona” - una de les formes més populars i fidels de plasmar la dieta mediterrània en la nostra alimentació: cereal, oli d'oliva, aigua, llevat i sal per a conformar la massa, però també intervenen diferents productes de proximitat com a complement.

Les coques es fan amb farines obtingudes a partir de diferents tipus de cereals, blat i dacsa bàsicament, amb diferents punts de molta, oli d'oliva, aigua, sal i llevat. A la massa resultant s'incorpora tot tipus d'herbes silvestres, salaons de peix, carns i embotits, vegetals frescos o adobats, i molts altres ingredients.

Pujar